• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ахим Бархман: Светлин Танчев лъже

Ахим Бархман: Светлин Танчев лъже

/КРОСС/Заместник-председателят на Комисията по въпросите на Европейския съюз Ахим Бархман, член на Германския Бундестаг, опроверга твърденията на депутата Светлин Танчев, че правосъдният министър Христо Иванов е настоял пред германците да не ни приемат в Шенген.

Правосъдният министър е обвързал влизането ни в еврозоната с извършването на съдебната реформа, заяви депутатът от БДЦ. 

Току-що излизам от кабинета на вашия правосъден министър и той поиска да не подкрепяме влизането на България в Шенген, когато не влезе съдебната реформа, заяви Танчев, уточнявайки, че това е бил отговор на негов въпрос дали Германия ще се присъедини към декларацията за влизането ни в Шенген.

Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген, докато не бъде осъществена съдебната реформа. Това не е вярно, заявява Ахим Бархман.

Думите на бившия депутат от ГЕРБ, преминал и през партията на Николай Бареков, Светлин Танчев бяха опровергани и от премиера Бойко Борисов. 

Официалното опровержение Министерството на правосъдието пусна още в сряда

В писмото си от 9 юли заместник-председателят на Комисията по въпросите на Европейския съюз Ахим Бархман пише:

Уважаеми господин посланик Лингеман,
Уважаеми дами и господа,

Във връзка с публичните твърдения в българската преса с настоящето декларирам:

1. Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген, докато не бъде осъществена съдебната реформа. Това не е вярно.
2. Невярно е, че съм информирал депутата Светлин Танчев по време на разговора с българските депутати - членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил, споразумението за Шенген да бъде приложено напълно за България, когато получи зелена светлина за своята съдебна реформа. Това може да бъде потвърдено и от други лица.
3.Следователно изказванията на господин депутата и председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове Светлин Танчев не са верни и по никакъв начин няма да бъдат потвърдени от мен.
Германия подкрепя съдебната реформа на българското правителство. От години Европейската комисия предупреждава чрез своите доклади по Механизма за сътрудничество и оценка за необходимостта от провеждане на реформа.Реформите в областта на правосъдието по наше виждане са от съществено значение за ефективно противодействие на системите на организираната престъпност и корупцията.
Аз останах с впечатлението, че министърът на правосъдието Христо Иванов е една от движещите сили при осъществяването на реформата. Поради това аз подкрепям неговия ангажиращ подход за постигане на възможно най-широк консенсус в България.

Моля сърдечно за коригиране на представената информация по отношение на засегнатите лица, пред обществеността и пред съответните институции.

С приятелски поздрави
Ахим Бархман, член на Бундестага
Берлин, 9 юли 2015 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БААСИ МАМАТА

ТОЯ ПЕДАЛ ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ НА КОГО ВЪРШИ МРЪСНАТА РАБОТА. СТРАШНО НИЩОЖЕСТВО, НО НЯКОЙ ГО ПРОБУТВА...И ЧУКА ЕСТЕСТВЕНО.БЕШЕ В ГЕРБ, БЕШЕ ПРИ БАРЕКОВ, СЕГА Е ПРИ ДЕМОКРАТИТЕ.......ДОБРЕ СЕ ВРЪТКА В ЧАРШАФИТЕ

10.07.2015 11:06:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.