• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ДПС: Държавната помощ за КТБ е политически въпрос

ДПС: Държавната помощ за КТБ е политически въпрос

/КРОСС/ „Оздравяването на Корпоративна търговска банка минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос. Трябва да се реши дали държавата е готова да даде половината от тези 4 милиарда, при условие, че един инвеститор вече е обещал, че останалите 2 милиарда ще бъдат покрити. Това е много важно решение и трябва да бъде обсъдено в по-широк формат", каза пред журналисти в Народното събрание Алиосман Имамов от ДПС.

„На всички вчера стана ясно, че оздравяването на банката минава задължително през държавна помощ. Това е политически въпрос", посочи той.

„Трудно стават тези неща с решения, необходими са промени в законите, ако някой има някаква идея", каза председателят на БСП Михаил Миков в коментар на решението на временната бюджетна комисия за оздравяване на КТБ. Не виждам как с решение, и то на комисия, което няма особена правна сила, може да се променят законови разпоредби, отбеляза той.

„Доколкото ми е известно, това е изявление на акционерите на банката. Те са изразили такова намерение . Следва Управителният съвет на БНБ да провери какви са истинските възможности и съответното решение да бъде взето на база на това заявление", каза говорителят на БСП Атанас Мерджанов в коментар на вчерашното решение за КТБ и на средствата, необходими за оздравяване на банката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

струва ми се,че цялата бъркотия стана заради вмешателството и боричканията на партиите.но така е ,когато въру Централната банка започнат да влиаят политически лица,целият народ плаща.

30.10.2014 14:33:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.