• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Посланик Макаров за съдия Миталов: Има презумпция за невиновност и САЩ трябва да представят доказателства за решението си

Посланик Макаров за съдия Миталов: Има презумпция за невиновност и САЩ трябва да представят доказателства за решението си

/КРОСС/ „Удивен съм от решението на САЩ да наложи забрана за влизане в страната на съдия Андон Миталов заради корупция. Аз не знам какви са основанията им за това решение по отношение на него и цялото му семейство. Аз не зная дали те въобще са имали намерение да пътуват в Америка или където и да е било другаде. Но като цяло всяко обвинение се нуждае от доказване. Това е съвършено нормално. Все пак живеем в цивилована страна, в България и има един принцип в правото - презумпцията за невинност до доказване на противното."

Така посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров отговори на въпрос на КРОСС за решението на Щатите да наложи забрана за влизане в страната на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов и семейството му.

„Докато вината на човека не бъде доказана и няма доказателства за нея, той не може да бъде обвиняван.", допълни посланика.

Анатолий Макаров обясни още, че не познава лично съдията и не знае нищо за него, нито за дейността му или контактите му. „Четох становището на колегите му, че никога не е бил уличаван в корупция и не е имал някакви професионални пропуски или нарушения. Чух за решението на Висшия съдебен съвет, който е поискал от американската страна да предостави някаква информация и доказателства за решението си. Факти, за които българската страна може би не знае. Но аз мисля, че има достатъчно начини и методи съдия Миталов да защити своята чест и професионално достойнство. Навярно в цивилозованото гражданско общество има такива понятия като чест и защита на репутацията. Това е позицията ми за момента. Но ще видим как ще се развият нещата. „, заключи посланника и добави, че е изумен от тази история.

Изказването беше направено по време на церемонията по полагането на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в чест на Деня на дипломата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Американецът реагира на думата Русия като бик на червен парцал. Затова не може да си представи, че някой може да не се плаши от Русия, ако не му се плаща щедро за това.

13.02.2020 11:54:53

Анонимен

Там му е проблема на Миталов,че не е корумпиран.Ако беше корумпиран,щеше да е американска пионка,и нямаше да има проблеми.Но пък затова си спечели уважението на честните хора.

13.02.2020 00:50:21

Анонимен

Американските санкции отприщват пътя за разнообразяване и хуманизиране практиката на наказанията. Осъждане на 10 години без медицинска помощ за насилие над медик не е ли хуманно и заслужено. Защо да не е възможно.

11.02.2020 13:53:30

Анонимен

Казаното от Н.пр. посланика е вярно. Само че не е негова работа да го казва. БЪЛГАРСКИЯТ Висш съдебен съвет е поискал информация от американската страна. И точка! А със забраната и по отношение на семейството на съдията нашите американски приятели се подредиха до Хитлер и Сталин - репресии срещу семейства на предполагаеми политически врагове! Не е чудно - Президентът Тръмп нарече г-н Шиф "много, много корумпиран"!

10.02.2020 14:14:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.