• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Avatar Roadster идва с мотор от Focus RS

Avatar Roadster идва с мотор от Focus RS

/КРОСС/ Кабриото тежи под 700 килограма и има мощност 350 к.с

Британският производител на спортни автомобили Avatar представи първият си сериен модел, простичко кръстен Roadster, съобщава automedia.investor.bg. Двуместният кабриолет с разположен пред задния мост дебютира на моторспорт изложението в Бирмингам, а базовата му цена е 39 990 лири.

Avatar Roadster се предлага с два турбо мотора на Ford с обем 2 и 2,3 литра, като първият представител на серията EcoBoost има мощност 250 конски сили, а вторият, който е зает от Focus RS - 350. Теглото на Roadster е само 695 килограма.

2-литровата версия на Roadster ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, а тази с по-големия мотор - за 3,6 секунди. Максималната скорост на двете версии е съответно 233 и 265 км/ч. Предавателните кутии също идват от Ford, като серийно се предлага 6-степенна механична трансмисия, заета от Focus RS. Като опция се предлага 7-степенна секвенциална кутия с превключване на предавките с перца на волана, дело на Quaife.

Roadster е с шаси тип пространствена рама и каросерия от композитни материали, амортисьорите са Nitron, а летите джанти - Rota. Естествено, Roadster може да се поръча и в почти състезателна версия - с ролкейдж, вградена противопожарна система и задно крило.

В списъка с екстрите обаче попада и диференциалът с ограничено приплъзване, противно на очакванията на бъдещите клиенти, че ще е част от серийното оборудване.

Удобствата в кокпита не са много, но включват климатик и аудио система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Avatar дава 3 години гаранция на първия си сериен модел без ограничение на пробега, а моторът може да се обслужва при всеки дилър на Ford.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.