• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Местните от село Розово не искат сирийски бежанци

Местните от село Розово не искат сирийски бежанци

/КРОСС/ Три сирийски семейства бяха изгонени от казанлъшкото село Розово в събота заради протести на местните хора. Без да е имало инциденти, жителите на селото настояваха бежанците да напуснат наетата от тях къща. 

Става въпрос за 17 души, от които шест са децата. Преди това доста време са прекарали в лагера в Харманли, докато получат статут на бежанци. Чрез агенция за недвижими имоти си намират къщата в Розово. В четвъртък пристигат с багажа си, което стресира местните.

Същата вечер напрежението се изостря и жителите на Розово излизат на протест. От тогава се събрат всяка вечер на протест с искане сирийските бежанци да се махат.

В събота чужденците са изведени от къщата.

Пред Нова телевизия местните заявяват, че по принцип нямали нищо против сирийците, но те нямали място в тяхното село. Преди да пристигнат трите семейства в Розово си живеели много задружно и спокойно. Сега местните заявяват, че вместо сирийци предпочитали украински бежанки.

Хората се притесняват за живота си, както и за имотите си. Слушали по телевизиите лоши неща за бежанците. Възрастните жени пък се притесняват от сексуално насилие.

В селото с 1000 души е събрана подписка с 550 подписа срещу бежанците.

„Как да комуникираме с тях, като не знаят български", питат местните.

Кметицата на Розово пък обясни, че никой не я е предупредил, че тези хора ще бъдат настанени там.

Хазяинът Димитър Стоянов, с прякор Шашмата, заяви, че е взел наем по 400 лева на семейство. Попитан дали им е върнал парите, след като хората са изгонени, Стоянов заяви: „На тях лично не. Не искам да коментирам това".

Семействата сега са в друго село, кое е то обаче остава тайна. Добре са, но вече нямат много пари и не смеят изобщо да излизат от къщата. Сирийците нямат и документи за самоличност, докато не представят пред държавата документи, че са се настанили някъде да живеят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Огнян

Това ли е ви е хуманността и човещината бих искал да питам селяните от Розово.Как не ви е срам да изгоните 3 семейства с малки деца и да ги оставите на улицата без дори да им върнете парите за наема,който са платили предварително.Нямате ли страх от Бога?Дали и вас и вашите деца няма да ги застигне същото нещо което сте направили?Патриотизма ви е силен с много ракия и то само на маса на празниците.Срам ме е от вас,вие сте позор за българското население!!!

28.04.2014 20:53:41

Анонимен

Баси тъпите селяни. По принцип против нямат, но да живеят другаде. Какво ще ви направят хората, бе говеда? А и след като си плащат наема, могат да живеят където си искат. Даже не става въпрос за хуманизъм, а за елементарно спазване на законите. А за такова отношение към хора в нужда, на " трудолюбивите селяни" господ градушка и наводнение да им прати та да видят какво е да си в трудно положение.

28.04.2014 09:01:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.