• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин: 1 милион рубли за всеки лекар или учител, който отиде да работи в малък град или село

Путин: 1 милион рубли за всеки лекар или учител, който отиде да работи в малък град или село

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин предложи от 2020 г. да стартира програмата "Земский учитель", предвиждаща еднократен стимул от 1 милион рубли (13 400 евро) за педагози, решили да се преместят да работят в малък град или село, предаде "Взгляд".

"Днес вече говорих за разширяването на програмата "Земский доктор". Предлагам от 2020 г. да бъде пусната аналогична програма "Земский учитель", предвиждаща еднократно изплащане в размер на 1 млн. рубли за педагози, които се преместят да работят в села или малки градове", каза Путин по време на своето послание пред Федералното събрание на Русия.

По-рано за идеята за програма за подкрепа на педагозите, работещи в селата, говори и министърът на образованието Олга Василиева. Според нея идеята не е нова - в СССР е имало подобна практика.

Преди това Путин препоръча да се премахнат възрастовите ограничения за участниците в програмата "Земский доктор", за да се реши проблемът с дефицита на кадри. Руският президент отбеляза, че специалистите, по-възрастни от 50 години, също трябва да получават финансов стимул за преместване в селски район или малък град. Според него този стимул за лекари трябва да е в размер на 1 млн. рубли, а за фелдшери - 500 000 рубли (6700 евро).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво тези хора са разумни.! А нашите идиоти немогат да мислят как да задържът населението .А да го прогонят далеч не от селата ,а направо зад граница.

23.02.2019 14:19:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.