• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open

Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open

/КРОСС/ Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов със 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 и се класира за осминафинал на Australian Open 2018. Мачът продължи 3 часа и 4 минути и се игра при 39-градусова жега, пише Topsport. Българинът ще срещне в неделя победителя от двубоя Ник Кириос - Жо-Вилфред Цонга.

Андрей Рубльов прилича на Григор Димитров от преди година и половина. Руснакът е много агресивен, но лесно се изнервя и прави много грешки. Той започна силно и проби Григор, който още не се беше събудил.

За щастие Димитров се взе в ръце и разбра, че трябва да стига до дълги разигравания, които да карат Рубльов да греши. Пробивът беше върнат за 2-2.

Това намали огромното самучувствие на руснака. Агресивната игра на двамата водеше до много грешки. Българинът по трудно удържаше подаването си, докато руснакът сервираше отлично.

В осмия гейм на мача подаването на руснака се пропука. Той направи две двойни грешки, след като водеше с 30-0. Това усложни задачата му. Григор изигра няколко хубави слйас бекхенда, удари които грешеше до тогава.

Хасковлията достигна на три пъто до точки за пробив и натисна ретура при последната. Сетът беше спечелен с четири отлични сервиса, предшествани от двойна грешка. 39 минути изминаха на един дъх и българинът поведе след 6-4.

Вторият сет беше огледален на първия. Григор дръпна рано, но след това допусна обрат.

Рубльов нямаше какво да губи и стана още по-агресивен. Но играта му беше прекалено еднообразна. Той натискаше на бекхенда на българина.

Това даде възможност да потренира любимия си слайс бекхенд. В началото грешките при този удар бяха много, но постепенно намаляха и сринаха стратегията на руснака.

Гришо проби за 2-1 и изглеждаше, че контролира мача. Но отново осмият гейм се оказа реашващ. В него имаше 16 разигравания. Първият сервис на Димитров се загуби и Рубльов успя отново да натисне обратния му удар.

Андрей затвърди брейка лесно и накара българинът да сервира за оставане в частта. Хасковлията се притесни, направи две двойни грешки, пласира три хубави сервиса и направи серия от грешки. Рубльов взе сета със 6-3 за 40 минути.

Първите пет гейма на третия сет бяха за сервиращите. Гришо имаше възможности да пробие, но може би се уплаши от тенденцията, че който направи първи брейк пада.

При 2-3 българинът сервира слабо, беше натиснат и загуби подаването си. В следващия гейм беше ключовият момент в мача. Рубльов напави ас при точка за пробив. Григор оспорва успешно и подаването трябваше да бъде повторено. За капак филето помогна и пробивът беше върнат 4-4.

Руснакът се изнерви и направи две двойни грешки при следващия си сервис гейм. Втората беше фатална и на практика реши сета. Рубльов удари ракетата си в земята, нещо което Гришо правеше често през 2016 година.

Спечелването на сета не се оказа лесно. Хасковлията трепереше при изпълнение на сервис и направи 3 двойни грешки. Той не допусна да се стигне до точка за пробив, но агресията на Рибльов форсира 12 разигравания. Ретур с рамката затвори частта след 6-4 за 42 минути.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.