• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Румен Петков: Неразумната инвестиционна политика на Булгартрансгаз увеличава цената за крайния потребител

Румен Петков: Неразумната инвестиционна политика на Булгартрансгаз увеличава цената за крайния потребител

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази тревога заради неуспешния икономически тест на ангажиращата Фаза 3 от процедурата Open Season на проекта за развитие и разшитррение на газопреносната мрежа, обявен от „Булгартрансгаз".
„Ние от АБВ сме единствените, които предупреждаваме месеци наред, че политиката на „Булгартрансгаз", с едни неразумни, неясно защо, много скъпи инвестиции, ще доведе до повишаване цената на газта. Всъщност, ние сме изправени пред абсурда да сме държавата в ЕС, която получава най-евтина газ и същевременно до нашите потребители да стига скъпа газ. Тя се оскъпява от съвършено неразумната и с нищо необоснована инвестиционна политика на „Булгартрансгаз"".
Румен Петков посочи, че към настоящата обективна ситуация условията по икономическия тест на „Булгартрансгаз" ще бъдат променени - като за капацитет вместо за 15, ще се говори за следващите 20 години, ще бъде коригирана и цената.
„По отношение на сроковете, ние от АБВ имаме сериозен проблем. Считаме за невъзможно първата наличност на капацитет по „Турски поток" да е с дата 1 януари 2020 година - повече от 400 километра, които трябва да бъдат построени само за година. За сравнение практиката сочи, че 15 - 20 километрови отсечки се строят за 2 или 3 години. Ако този въпрос не бъде оценен обективно, България ще плаща ненужно санкции".
Румен Петков подчерта, че е необходима срочна промяна в енергийната стратегия и търсене на директна доставка на руски газ с входна точка град Варна - Галата. Това се налага поради факта, че преносният капацитет на гориво през страната ни ще намалее, защото няма да се транспортира през България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.