• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Русия реагира на тв разследване за американски ядрени бойни глави в Германия

Русия реагира на тв разследване за американски ядрени бойни глави в Германия

/КРОСС/ Ако информацията, че в Германия ще бъдат разположени американски ядрени оръжия, се потвърди, Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки за възстановяване баланса на силите в Европа, предупреди днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости".

Песков коментира информация от разследване на германската държавна телевизия ZDF, според която 20 американски атомни бойни глави B61-12 ще бъдат разположени в германската военновъздушна база „Бюхел" в Райнланд Пфалц. Това са оръжия от най-нов тип, които могат да бъдат използвани от самолетите „Торнадо" на германските ВВС. В базата в Бюхел и в момента има американско атомно оръжие.

Според Москва това би било явно нарушаване на първите два текста от Договора за неразпространение на ядрено оръжие, подписан между САЩ и Русия.

Русия може да разположи в Калининградска област оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М", съобщи междувременно за „Интерфакс" военно-дипломатически източник.

Авторите на разследването вече обявиха, че информацията за „бомбеното попълнение" е потвърдена от Бундестага. Според социалдемократа и експерт по сигурността Томас Хитчер правителството ще вложи около 112 млн. евро през следващите години за развитие на военната база в Бюхел.
Информацията за появата на 20-те атомни бомби се потвърждава и от документи за бюджета на Пентагона, подчертават журналистите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.