• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Bloomberg: Русия е недооценена съкровищница от възможности

 Bloomberg: Русия е недооценена съкровищница от възможности

/КРОСС/ Руската икономика остави в миналото периода на паника, пише агенция Bloomberg. Миналата седмица валутните резерви на руската Централна банка са нараснали за първи път от юли миналата година и това може да убеди западните правителства, че икономическите санкции не оказват някакво катастрофално въздействие на Русия и страната не я очаква крах.

В статията се подчертава, че през тази година руската рубла постепенно се укрепва, което само отчасти се обяснява с повишаването цената на нефта, освен това последната лихва от 14% е достатъчно привлекателна за операция с валутни активи.

„Един поглед на съотношението между курса на рублата и цената на нефта марка Brent доказва, че сега руската валута се укрепва по-бързо от цената на петрола - спекулантите теглят големи заеми в долари и дават кредит в рубли, което поддържа курса на рублата", пише Bloomberg, цитиран от БЛИЦ.

В публикацията се отбелязва, че през седмицата от 16 до 20 март курсът на еврото се повиши спрямо американския долар, което автоматично увеличи обема на руските златновалутни резерви с 1,2 млрд долара.

Bloomberg подчертава правилните действия на икономическите структури на Русия, особено на главата на Централната банка и на Министерство на финансите. В достатъчно сложната ситуация те успяха да избягнат груби грешки и да запазят икономиката на Русия отворена, отбелязва изданието. Русия остава крупна пазарна икономика, която не може да бъде разрушена с помощта на няколко скромни ограничения.

Всичко това прави Русия недооценена съкровищница от възможности, обобщава Bloomberg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

добърден

Айде сега и Блумбърг стана руски (което не е невъзможно в близко бъдеше като гледам как вървят нещата). За вас русофобите скоро и америка ще стане руска (като се надигнат де). Вие си знаете.

30.03.2015 16:13:21

Путин до анонимника 1

руският народ вече спи спокойно, след като ти мислиш на неговия просперитет !

30.03.2015 13:20:19

Анонимен

Този Bloomberg е от СССР, със сигурност стимулиран с Рубли ! Това, че има природни суровини въобще не е гаранция за добронамереност и морал ! Времето го показа, че с всички тези ресурси, вместо мир, просперитет и висок стандарт, на Руският народ се налагаше ДИКТАТУРА, ДЕМАГОГИЯ и КОВАНЕ на ОРЪЖИЯ за "ЗАЩИТА на ОТЕЧЕСТВОТО" ! Все несъстоятелни лъжи, на които днес едва ли някой ще се хване ...!, пък дори и Руският Bloomberg !

30.03.2015 12:14:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.