• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Каква е ролята на Русия за освобождението на България

 Каква е ролята на Русия за освобождението на България

/КРОСС/ Политологът Румяна Коларова и журналистът Петър Волгин спориха в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов за ролята на Русия за освобождението на България.

Според Волгин Русия е наш освободител и всички войници от други държави, участвали в сраженията, са го правили от нейно име.

Петър Волгин, журналист: Трябва да сме благодарни на всички хора, които са помогнали за освобождаването на България. Но България е освободена от Русия и хората, воювали, са го правили защото са били част от Русия.

Румяна Коларова смята, че макар ролята на Русия за Освобождението да е решаваща, войници от различни държави са участвали в нейната армия, а Европа е събудила световното обществено мнение и така е допринесла за започване на войната и за създаването на самостоятелна българска държава.Тя призова да се преосмисли ролята на националните символи, които в голямата си част са свързани с Русия.

Двамата събеседници коментираха и влиянието на ЕС, Русия и САЩ върху България, като се съгласиха, че страната трябва да изхожда в отношенията си със световните сили от позиции на националния си интерес.

По повод строителството на нови газопроводи в Европа, Волгин заяви, че Европа се нуждае от руски газ, тъй като алтернативите са по-скъпи. Според него ЕС и Русия са заинтересовани от добри отношения.

Румяна Коларова, политолог: Националният интерес на България не е да е между ЕС и Русия. Ние сме Европа, ние сме ЕС. А така да мисли Европейския съюз, че да не го конфронтира, да не го изолира от едни безспорно необходими ресурси, които са изгодни. Единственият въпрос е каква е цената, на която ползваш тези ресурси.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Европа не е съдействала за освобождението на България, но е бил издебнат момент, когато скърцайки със зъби, не се е противопоставила достатъчно яростно. Сегашното отношение на ЕС към България е ясно свидетелство за това.

03.03.2019 10:41:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.