• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Червен код за горещини в Русия, 31 градуса на Полярния кръг

Червен код за горещини в Русия, 31 градуса на Полярния кръг

/КРОСС/ Предупреждението ще важи почти цяла седмица - от вчера до 16 май. До 15 май включително, жителите на републиката ще трябва да спазват ограниченията, наложени във връзка със специален режим за противопожарна защита - да не горят суха трева и боклук, както и да не готвят на открит огън.

Държавното министерство на извънредните ситуации в Татарстан отбеляза, че подобни метеорологични условия могат да бъдат опасни за енергийните системи и културите, а също така да доведат до пожари. Жителите бяха помолени да не напускат домовете си по обяд и да бъдат внимателни, докато се отпускат в природата и в близост до вода.

В много градове в региона температурата е около и над 30 градуса, а в град Койнас, който се намира почти на Полярния кръг в Северозападна Русия, бяха измерени 31 градуса вчера. Горещата вълна в части от Южна Русия продължава вече няколко седмици, с кратки паузи, като често топлата въздушна маса заема и районите около столицата Москва.

Подобно разпределение на атмосферните потоци във височина е виновно и за хладното и неустойчиво време над голяма част от Източна Европа, включително у нас, на Балканите.Разположението на струйния поток в атмосферата над тези части на умерения пояс е такова, че над нашата част на континента вече близо месец и половина доминира предимно северозападен пренос, който поддържа област на ниско атмосферно налягане и във височина се намират по-хладни въздушни маси.

Същевременно, над голяма част от Европейска Русия, Урал и Сибир се пренася по-сух и топъл въздух от субтропичните части на Азия, който в условията на над 15-часов ден, се нагрява допълнително.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.