• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Екатерина Захариева: България е за продължаване на диалог с Русия

Екатерина Захариева: България е за продължаване на диалог с Русия

/КРОСС/ Външният министър се обяви за продължаване на диалога с Кремъл, „за да се върне Русия по пътя към международното право".България е за продължаване на диалог с Русия по въпроса анексирането на Крим. Това заяви във Вашингтон външният министър Екатерина Захариева, която е на среща по повод 70-ата годишнина от създаването на НАТО.

По време на форума генералният секретар Йенс Столтенберг неведнъж изрази опасения от „руската агресия" в района на Черно море след анексирането на Крим. Той каза, че ситуацията застрашава Грузия и Украйна като подчерта, че те са независими държави, които имат право да правят свой собствен избор.

Столтенберг говори и за пакет от мерки за засилено присъствие в региона. Според министър Захариева планът не включва разполагане на нови сили в Черно море и залага на повече сътрудничество и координация с Грузия и Украйна. По думите й планът няма да доведе до допълнителни ангажименти спрямо България.

Мерките бяха обявени след като в продължение на няколко дни действията на Русия бяха представяни като едно от най-големите предизвикателства за Алианса. В обвиненията Москва видя провокация.
„Русия в много действия вижда провокация, но истината е, че не е бил някой от съюзниците в НАТО, който да е окупирал част от чужда територия и всъщност идеята на всички съюзници е да продължаваме диалог с Русия и че се надяваме този диалог, който водим в съвета НАТО-Русия да доведе наистина до смислен диалог и намаляване на напрежението. Всъщност всички това искаме", коментира Захариева, цитирана от БНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А от калинката лъха много, ама много простотия!

05.04.2019 11:46:07

Анонимен

Опасно е да си прост!

05.04.2019 11:45:33

Анонимен

Каква наглост и безочие, какво слагачество и угодничество! Седнала тази калинка Захариева да учи Русия на международно право. Срам и позор! Не е била толкова малка и би трябвало да помни какво правеше нато в бивша Югославия преди 20 г. и как създаде Косово. Да не говорим пък за Ирак, арабската пролет и още десетки примери по цял свят.

05.04.2019 10:29:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.