• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Vice News: Русия показа нещо от "областта на фантастиката" във въоръжението

Vice News: Русия показа нещо от "областта на фантастиката" във въоръжението

/КРОСС/ Сирийската кампания на Русия се превърна както в политически, така и във военен успех: Москва показа на целия свят, че скъпоструващата многогодишна програма за реформиране на Въоръжените сили носи плодове, съобщава американският телевизионен канал Vice News.

Операцията на ВКС в Сирия демонстрира руските постижения в сферата на новите оръжия и подготовката на военните. За шест месеца бе свален само един самолет, макар преди няколко години Западът да твърдеше, че Русия има "сериозни проблеми" с провеждането на бойни действия, се казва в статията. 

"Ако тогава бяха казали, че през 2016 година руснаците ще направят военна кампания в Сирия, - толкова далече от Русия и с обновени ВВС - ще провеждат въздушна операция в продължение на месеци, ще използват безпилотни самолети... Това биха го счели за научна фантастика", цитира Vice News думите на аналитика от американския Център за военно-морски анализ Майкъл Кофман.

Русия започна програмата си по реформиране на армията след войната през 2008 г. с Грузия, посочва телевизията. Към 2020 година Москва е планирала да замени 70 процента от въоръжението си, военната и специалната техника. И тази «амбициозна цел не е празно самохвалство». Това беше "ключовият момент от външната политика на най-голямата държава на Земята», която изгуби могъществото си след разпада на СССР".

Сега Русия постигна съществени резултати в създаването на подготвени сили, а освен това, укрепи военно-въздушната си мощ и системата за противовъздушна отбрана. В Сирия Москва успя да демонстрира доколко надеждни са нейните бомбардировачи, защити сирийското въздушно пространство със своите ракетни системи С-400 и с изтребителите си. Руските войски са вече мобилни, а командването и управлението - по-ефективни, а това са най-важните промени в армията, се отбелязва в статията.

Между имиджа на Русия на световната арена и развитието на военния й арсенал има пряка връзка. Парадът на Победата миналата година е доказателство за това. Празнуването на 70-та годишнина от Победата показа, че Москва се позиционира като мощна държава, чийто интереси следва да се зачитат. Както съобщава Vice News, «военната модернизация» притежава "идеологическа и патриотична сила".

Вероятно бъдещите стъпки към реформирането на Въоръжените сили на Русия ще й струват много - пътят към реформите е «скъпоструващ и сложен». Но успехите в Сирия показаха колко много вече е успяла да постигне Русия от 2008 година, се казва в статията.

Превод и редакция: Петя Паликрушева (news-front.info)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

От Горе молят срочно

Да предупредя лично че това което Москв а показва като оръжия са камуфлажни..Москва е изключитлено въоръжена с изключително страшни оръжия но подържа за показ и реклама стара военна техника подобна на тази която имат Вашингтон Япония Китай и други богати страни

26.10.2016 12:03:43

Анонимен

Нищо не казвате за американския империализъм.....да не би пък руснаците да са по-големи империалисти?...Май да, а?

25.10.2016 22:15:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.