• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Български и руски компании създават съвместни предприятия

Български и руски компании създават съвместни предприятия

/КРОСС/ Българо-руския инвестиционен форум даде импулс за развитие на търговията между двете страни

С близо 10% се е увеличил износът на български стоки за Русия през първата половина на 2017 г. За същия период стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35 % и възлиза на 1,9 млрд. щ.д. Това каза зам.-министърът на икономиката Александър Маноллев на откриването на Българо-руския икомически фоум, който се организира в София от Българо-руската търговско промишлена палата. Според него форумът предоставя възможност за заздравяване на търговско-икономически отношения между двете страни и за създаване на контакти между бизнеса. Зам.-министър Манолев подчерта, че въпреки позитивните данни за нарастването на стокооборота на между България и Русия, потенциалът, който двете страни има е много по-голям.

На откриването на форума участваха още и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Първият ден от форума премина при изключително голям интерес от страна на бизнеса. В него участваха над 100 представители на български фирми. От руска страна 20 компании представиха продуктите, които предлагат в областта на машиностроенето за селското стопанство и леката промишленост. Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев представи инвестиционите възможности за бизнес в България. Подписани бяха и 9 споразумения и протоколи за сътрудничество между български и руски организации и компании. Едно от тях бе с Международната банка за икономическо сътрудничество, която предлага преференциални условия за техните клиенти и осъществява търговско финансиране на руски и съвместни предприятия.

На форума стана ясно, че е постигато съгласие подобни форуми за инвестиционните възможости за бизнес между България и Русия да се организира на всеки 6 месеца. Това съобщи вицепрезидентът на Търговско промишлената палата на Русия Владимир Падалко. Според него по този начин ще се даде възможност на по-голяма част от бизнеса и от двете страни да представи своя потенциал.

Форумът продължава на 20 октомври 2017 г., в сградата на БТПП на ул. Искър 9 в София, с представянето на промените в Новия митнически кодекс на Евразийския икономически съюз.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.