• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вл. Путин: Brexit ще има глобални последствия (видео)

Вл. Путин: Brexit ще има глобални последствия (видео)

/КРОСС/ Резултатите от референдума за излизането на Великобритания от ЕС едва ли ще се отразят на антируските санкции, каза президентът на Русия Владимир Путин в изказване след срещата на Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) в Ташкент, предаде РИА „Новости". 

„Искам още веднъж да подчертая: ако нашите партньори някога узреят да водят конструктивен диалог с нас по тези въпроси - ние сме готови за това, ние го искаме и ще отвърнем положително на положителното", каза той. По думите му, не Русия е започнала „тези санкционни отдръпвания, ние само сме отговаряли на тези дискриминации, предприемани по отношение на нашата страна".

Путин изрази увереност, че последствията от Brexit ще има глобален характер - както положителен, така и отрицателен.

Русия не се е месила в референдума за излизане от ЕС, проведен вчера, подчерта Путин, като добави, че изборът е направен от британските граждани. Руският президент заяви, че Москва ще анализира последствията от вота и ще се опита да намали ефекта върху руската икономика.

От своя страна, външният министър на Русия Сергей Лавров каза, че не знае как Brexit ще повлияе върху ситуацията в ЕС.

Според председателя на Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент, Валентина Матвиенко изходът от референдума във Великобритания е свидетелство за противоречията в Евросъюза. Матвиенко го сравни с „гръм от ясно небе" и добави, че след него много неща може да се изменят.

Председателят на парламентарната комисия по външна политика в Руската дума Алексей Пушков определи случилото се като земетресение с дълготрайно измерение.

Заместник-министърът на енергетиката на Русия Алексей Текслер прогнозира, че изходът от британския референдум няма да повлияе на реализирането на газопровода „Северен поток 2". Според него обаче Brexit може да повлияе в краткосрочен план върху нивото на цените на петрола и газа, което може да се отрази и върху руската икономика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

да ще има но само за страната на злото !!! за това малкото човече с високите токове подскача МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ 420 лв в просперираща Русия 180 лв.Разсъжденията са са малоумници поддържащи престъпната милитаристична политика смятащ се за кайзер на РУСИЯ

29.06.2016 02:07:46

К .Пенчев

От този ЕС аз нямам никаква пполза . Живея все по бедно. А окакто Бойко е упавляващ е раяносилно на фашизъм .

25.06.2016 11:23:51

Анонимен

Демагози са бюрократите от Брюксел, живеейки на гърба на хората срещу десетки хиляди евро заплата месечно!!!

25.06.2016 08:55:35

Анонимен

когато цената на нефтопродуктите падне под 20$ тогава ще разберете другари партньори путинци и тогава искам да ви видя замръзналата ви усмивка по путински .Чакам този момент другари партньори -демагози

25.06.2016 01:02:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.