• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Путин: Русия ще бъде принудена да реагира на системата за ПРО на САЩ в Румъния

Путин: Русия ще бъде принудена да реагира на системата за ПРО на САЩ в Румъния

/КРОСС/ Русия ще бъде принудена да реагира на въвеждането в строй на система за ПРО на САЩ в Румъния. Това заяви руският президент Владимир Путин в петък след края на срещата му с гръцкия премиер Алексис Ципрас, предаде РИА Новости.

„Отразяват се негативно. Няма и по какъв друг начин да се отразят, защото навремето САЩ в едностранен ред напуснаха Договора за противоракетна отбрана и, де факто, започнаха да подкопават фундаменталните основи на международната сигурност”, каза Путин.

Той добави, че в момента е направена още една стъпка и припомни, че Русия от началото на текущия век настойчиво повтаря, като мантра, едни и същи неща: „Ще бъдем принудени да реагираме на това”.

„Никой не ни чува. Не искат да водят преговори с нас. Освен общи фрази ние нищо друго не чуваме. А общите фрази се свеждат до това, че това (системата) не е насочена срещу Русия, че не заплашва сигурността на Русия. Напомням, че първоначално се говореше за предотвратяване на заплахата от Иран, ставаше дума за иранската ядрена програма. Сега къде е иранската ядрена програма? Няма я. Самите САЩ бяха инициатора на подписването на договора с Иран. Иранската ядрена заплаха не съществува, но противоракетната отбрана на САЩ в Европа се създава”, каза Путин.

Говорейки за разширяването на ПРО в Европа руският президент отбеляза, че докато Русия не види ракети в съседни територии, никакви действия от нейна страна няма да последват.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ами кво да четем -само европедалските атлантическии НПО лайномети на некакви некадърни протестърски медии разказващи вицове, за величието на някякъв си запад и САЩ които се превръщат успешно в бананови републики без банани.

31.05.2016 10:55:54

Cross е про-руски сайт.

31.05.2016 00:11:30

Анонимен

според комуниста путлер само той може са определя къде и кога да навлиза в суверенни чужди територии за защита на руско езичниците Русия е 140 милиона от които не повече от 75 % са руснаци .А останалите!!! Не трябва ли по същият начин по който действа агресора путлер да бъдат освободени от руското робство .Това как ще звучи в ушите на лилипутчето .Ще му хареса ли това .Трябва да се пробва !!!

30.05.2016 21:37:58

Анонимен

ало крос защо все гледате ,към вашите господари !!! като чета вашата преса все едно че чета правда ,всичко от там ли преписвате ,Нямате ли други източници и собствено мнение

29.05.2016 23:53:17

Анонимен

Малоумнико дебилен, имаш ли поне грам мозък в тиквата си ?

28.05.2016 12:40:24

Анонимен

Заплашителните отговори на тоя ЛУМПЕН ми напомнят 60-те години, когато Китай отправяше закани и предупреждения към САЩ всеки ден...?!

28.05.2016 11:51:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.