• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

“Роснефт“: Време е Русия да започне да играе по „правилата“ на САЩ и ЕС

“Роснефт“: Време е Русия да започне да играе по „правилата“ на САЩ и ЕС

/КРОСС/ Руската нефтена компания „Роснефт“ предложи на президента Владимир Путин списък с мерки за подкрепа на икономиката в условията на криза и въведените санкции, пише „Комерсант“.

Компанията предлага да се ограничи международното сътрудничество в използването на руските модули на МКС, както и да се забрани обезвреждането на ядрени отпадъци от страните от ЕС и САЩ на територията на Русия.

„Роснефт“ предлага също така и да бъде конфискувано имуществото на западните страни и техните граждани в Русия като мярка за сигурност към неизпълнените договори. САЩ с всяка изминала година конфискува имуществото на цели държави и отделни компании, като правят това на базата единствено на президентските укази. Подобен род  действия американската страна обяснява със запазване на националните интереси на страната. Крайно време е и Русия да започне да играе по „правилата“ на САЩ.

„Роснефт“ смятат за напълно обосновано въвеждането на изисквания към компаниите от газовия сектор за осъществяване на плащанията по дълговете пред европейските и американските банки на основание на отделното решение на Банката на Русия. Компанията предлага въвеждането на забрана за износ на доставеното в Русия нефтогазово оборудване, по отношение на което или по отношение на компанията, която го е внесла, са били въведени санкции.

„Роснефт“ предлага също така да бъде разгледано въвеждането на 100%-ва предплата за газовите доставки в ЕС. Учудващо е, че Русия дотавя газ във вид на търговски заем. ЕС никога нищо не е предоставяла на Русия назаем. Време е и Русия да започне да играе по „правилата“ на ЕС.

Необходомо е замразяването на проекта за строителството на газопровода South Stream. Еврокомисията неведнъж се опита да спре този проект, но от „Роснефт“ са убедени, че в крайна сметка трудности ще настъпят в ЕС, а не в Русия. Още повече, че руската страна взима кредити и влиза в дългове за строителството на „Южен поток“ със свои средства за радост на ЕС.

„Въпреки видимото противодийствие, ЕС е прекалено заинтересован в реализирането на този проект, тъй като проблемът за енергийната безопасност на Европа се решава за сметка на средствата на Русия. В днешния си вид проектът е крайно рискован заради плановете на ЕС да използват 50 % от построените от „Газпром“ мощности за изпомпване на газ от неруски произход“, отбелязва източник на „Комерсант“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Време е Европа и САЩ да изключат СУИФТА......" Тъпчо, система за разплащане е нещо, което се имплементира лесно, това не е голямо предизвикателство за страна като Русия. САЩ и ЕС имат интерес Русия да стои в СУИФТ, защото печелят от това, ако я изхвърлят това е най-сигурният начин да си създадат сами проблем и конкурент на собствената си система.

29.10.2014 16:19:19

5ko

Отрязали сте част от новината. Роснефт още предлага да се забранят всички прически, които и на милиметър се различават от тази на Путин. Да се забранят дънките, прогнилата западна музика, всякакви видове упадъчна западна култура. Забраняват се всички песни, остават и стават задължителни само фронтовашките песни от ВСВ ..... :)

29.10.2014 15:34:07

Анонимен

По време на соца у нас беше пълно с предатели на националните ни интереси в полза на СССР. Днес е пълно с яредатели на националните ни интереси в полза на САЩ. А до пишещите по-долу - ако трябва да избирам между Русия и ЕС, бих избрал ЕС, но между Русия и САЩ как да избера САЩ? Вие никога ли не сте учили българска история? С изолация на Русия ще постигнете нова студена война. А от нея едни от най-потърпевшите ще сме ние. Но на вас какво ви пука, важното е на Вуте да му е зле....

29.10.2014 14:03:44

Анонимен

Време е Европа и САЩ да изключат СУИФТА на Русия и да спрат покупките на Петрол и Газ...! За известно време ще се изтърпят несгодите, но веднъж завинаги трябва да се отървем от тези изнудвачи ! А, "Южния поток" - първо да се прави на реалната цена, а не 10 пъти по-скъпо, като разликата от 9 пъти да е в джоба на Путин И транзитната такса да е както в Европа, а не пак същата схема като строителната ! ИЗОЛАЦИЯТА на РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОЖЕСТОЧИ и НЕСПИРА !!! АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН....НО НЕНОРМАЛНИЦИТЕ В КРЕМЪЛ МОЖЕ В ЕДИН МОМЕНТ ДА РЕШАТ , ЧЕ ЩОМ НИКОЙ НЕ ИМ ОТСТЪПВА ---ВРЕМЕ Е ЗА ЯДРЕНА ВОЙНА...ТИ ВЯРВАШ ЛИ В ЗДРАВИЯ РАЗУМ НА РУСКАТА МЕЧКА....АЗ НЕ!

29.10.2014 13:42:07

Анонимен

В студените зимни вечери за гейовете топла пи*ка! Ами ние?

29.10.2014 12:51:34

Анонимен

Само да не ядосат Росен Плевнелиев от Роснефт ,че тогава той моэже да им наложи по-строги санкции като на Юлиана Плевнелиева.

29.10.2014 12:33:47

Анонимен

Време е Европа и САЩ да изключат СУИФТА на Русия и да спрат покупките на Петрол и Газ...! За известно време ще се изтърпят несгодите, но веднъж завинаги трябва да се отървем от тези изнудвачи ! А, "Южния поток" - първо да се прави на реалната цена, а не 10 пъти по-скъпо, като разликата от 9 пъти да е в джоба на Путин И транзитната такса да е както в Европа, а не пак същата схема като строителната ! ИЗОЛАЦИЯТА на РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОЖЕСТОЧИ и НЕСПИРА !!!

29.10.2014 12:33:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.