• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Островите Рюкю ще бъдат най-магичното място тази година

Островите Рюкю ще бъдат най-магичното място тази година

/КРОСС/Има една приказна страна край бреговете на Япония, където водата е тюркоазено синя, пясъкът е съвършено бял, а вие можете да лежите на плажа до приятелско настроените морски костенурки, плуващи във водата.
Архипелагът Рюкю е с площ 2 422 км² и се намира на 1 200 км от остров Кюшу до Тайван. Той беше поставен на 52 място в класация на New York Times за местата, които трябва да посетите тази година, но със сигурност за много хора той ще бъде номер едно в списъка им.

Рюкю се състои от няколко островни групи. Една от най-величествените е групата на Kerama Island, където може да наблюдавате китове между януари и март и да се радвате на бавния ритъм на живота, да се гмуркате и да видите малки чудати селца.
Друга част от архипелага са островите Окинава, известни с големия брой столетници, които живеят тук. Това се дължи на здравословния начин на живот и хубава храна, която жителите консумират.

Освен това тук може да разгледате многото магазинчета, предлагащи принадлежности за гмуркане, както и да посетите гастрономическите кръчмички, наречени izakayas.

И разбира се, не трябва да забравяме плажовете. Рюкю са дом на някои от най-добрите места за гмуркане и впечатляват с белите плажове. Идеалното време да ги посетите е през пролетта или есента. През зимата водата е студена, затова е по-добре да пропуснете.

До островите може да стигнете с полет от Токио до Окинава, от където може да вземете ферибот или вътрешни полети между островите. Попитайте за круиз с кораб, каяк или водно такси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.