• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Росен Петров: Полицейската операция в Лясковец е пълен провал

Росен Петров: Полицейската операция в Лясковец е пълен провал

/КРОСС/ "Нищо в тази държава не си е на мястото. Говоря не като политик, а като бивш полицай." Така коментира трагедията в Лясковец зам.-председателят на "България без цензура " Росен Петров. В ефира на TV7 той обясни, че полицейската операция в дома на Петър Савов е претърпяла пълен провал и не е планирана както трябва.

"Влиза се в дома в четири часа сутринта, когато на лицето най-много му се спи, използват се шокови гранати, винаги наоколо има снайперисти, които, ако лицето открие огън, да го обезвредят. По целия свят така се действа", разясни обичайната полицейска тактика Петров. "Някой не си е свършил работата и сега трима полицаи отиват курбан. Няма значение кой стреля - дали е криминален, дали е от Ал Кайда, дали е луд в училище. По целия свят те свършват по един и същ начин - с изстрел в главата", обясни още политикът.

Не може полицията да отиде на задържане като на сватба, разкритикува още Петров. "Освен това нашите униформени не са обучени както трябва и това е известно отдавна - полицията се движи групово, а такива като Савов са по един. Той просто е гръмнал два пъти с пушката си срещу събраните на едно място полицаи," възмути се Росен Петров.

Припомняме, мъж с психични отклонения се барикадира в къщата си и откри огън в Лясковец, като уби един спецполицай. Според местни жители барикадиралият се мъж има психически отклонения. За NEWS7 кметът на града Ивелина Гецова потвърди, че мъжът се казва Петко Савов и вероятно е с психични отклонения.

Трима полицаи са ранени, двама от които тежко. Двамата са приети за спешна операция в областната болница във Велико Търново. Те са с разкъсани подмишници. Третият е без опасност за живота. Групата спецполицаи е била от София. През нощта органите на реда са щурмували къщата на Петко Савов, за да конфискуват боен арсенал. Тогава мъжът е открил стрелба по полицията с пушка за отстрелване на диви прасета.Савов е на 53 години, бивш бизнесмен. По непотвърдена информация той живее сам в къщата си на 600 м от СОУ "Максим Райкович" и от няколко години не е излизал от дома си. Той е стрелял през прозореца на дома си. По непотвърдена информация в мазето си съхранява и бомби и има опасност да се самовзриви.

Савов разполагал с три ловни пушки. Неофициален източник твърди, че той не понася деца. Къщата му обаче е точно срещу едно от училищата в Лясковец и много пъти от там са пращали писма с искания той да не бъде допускан да наближава сградата на училището. Според местни жители той многократно е бил агресивен към децата и ги е замервал с празни стъклени буркани. Той изпращал писма към училището заради шума, който децата вдигали, и заплашвал директора, че ще открие огън по тях с трите ловни пушки, които притежава. Директорът на учебното заведение многократно е сигнализирал до полицията и след поредната заплаха от вчера (12 март) била организирана акция за изземването на оръжията му. Именно при нахлуването на спецполицаите тази сутрин е започнала стрелбата.

В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 1 км от мястото на инцидента не се допускат хора. Центърът на града и подходите към дома на Петко Савов са отцепени от специални части. Газоподаването към района е прекъснато, поетапно се спира и към останалите райони в града.

Днес в учебното заведение няма да има занятия и децата са върнати по домовете им. Сградата на училището е празна от съображения за сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

GRN

Уважаеми драскачи, При същата ситуация Чакъра бе ликвидиран и сега защо била употребена сила. Сега полицай е ликвидиран и защо не била употребена сила. Оставете полицията да си свърши работата, от много умници България е на тоя хал!

14.03.2014 11:36:55

Анонимен

Горкият човек!С психично заболяване, изоставен без лечение - колко му е да превърти съвсем.Ще му теглят куршума за по-лесно, некадърниците.

14.03.2014 10:29:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.