• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Йордан Божинов: Ако Хигинс и Селби повторят играта си от предишния кръг, титлата ще е за Селби

Йордан Божинов: Ако Хигинс и Селби повторят играта си от предишния кръг, титлата ще е за Селби

/КРОСС/ Коментаторът на Евроспорт направи прогноза за предстоящия финал на световното първенство по скунър;

Финалът започва в ефира на Евроспорт в неделя, 30 април, от 16:00 ч.

След изключително интересни и напрегнати полуфинали, световното първенство по снукър наближава своята кулминационна точка. За втори път в историята зрителите на Евроспорт ще станат свидетели на финал между Джон Хигинс и Марк Селби. Сблъсъкът между двамата ще започне днес, 30 април, от 16:00 ч. в ефира на Евроспорт 1 и ще продължи от 21:00 ч., отново по Евроспорт 1. На 1 май в същите часове ще се излъчат доиграванията, като късно вечерта в понеделник ще стане ясен тазгодишният победител в „Крусибъл". Всички сесии от финала могат да се наблюдават и на Eurosport Player.

Броени часове преди старта на финалите експертът на Евроспорт Йордан Божинов коментира представянето на двамата финалисти и направи прогноза за развоя на предстоящия двубой:
„„Пак ще се срещнем след десет години". Като в хита на ФСБ, но в снукър вариант. Точно десетилетие след умопомрачителния финал през 2007 г. Джон Хигинс и Марк Селби отново са един срещу друг в спора за титлата на световното първенство по снукър. Преди десет години двамата поставиха рекорд по продължителност, като финалът завърши в 2:56 ч. след полунощ българско време. Постижение, което и до ден днешен е ненадминато.

Историята е гарантирана и тази година. Ако Хигинс спечели, изравнява Рони О`Съливан на трето място по титли в „Крусибъл" с пет и изпреварва Ракетата и Стийв Дейвис, ставайки втори във вечната класация по ранкинг титли в историята на снукъра (29). Победа на Селби го прави едва четвъртия играч, запазил короната след Дейвис, Стивън Хендри и О`Съливан, и го извежда под №5 по титли в „Крусибъл" с три титли.", коментира Божинов.

„Историята бе пренаписана още преди началото на финала. Селби стана първият играч с актив от над 1 000 000 паунда в световната ранглиста. Веселякът от Лестър оцеля в епичен сблъсък с Дин Дзюнхуей, спечелен със 17:15. В същото време Хигинс не бе блестящ, но се справи с Бари Хоукинс. Победата със 17:8 обаче бе съпътствана с успеваемост на ударите за вкарване от едва 87% - рекордно нисък показател за шотландския майстор на полуфинал в „Крусибъл".

Ако двамата повторят играта си от предишния кръг, интрига в мача няма да има и титлата ще е за Селби. Англичанинът обаче за първи път стартира финал на световно първенство в ролята на абсолютен фаворит. Букмейкърите дават четири фрейма преднина на Селби в прогнозите си. Но форматът 18 от 35 в четири сесии в рамките на два дни има неповторима психология.", добави още коментаторът на Евроспорт.
Цялата програма можете да следите тук.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.