• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско

Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско

/КРОСС/ 44-годишен мъж от Ясенково е загинал в пътен инцидент близо до родното си село, съобщават от полицията в Шумен. Произшествието е станало около 18:35 часа на 6 май. Х.И. пътувал със собствения си лек автомобил Форд „Мондео" с шуменска регистрация по пътя от село Борци в посока към Ясенково. На десен завой загубил контрол над автомобила поради движение с несъобразена скорост, навлязъл в лявото платно и се блъснал в насрещно движещият се лек автомобил Опел „Вектра" с шуменска регистрация. След удара водачът на форда е загинал на място.

В МБАЛ-Шумен са откарани водачът и пътникът от опела. След преглед Т.С./30 г./ и баща му М.И./48 г./ от село Борци са освободени без наранявания. На Т.С. е взета кръвна проба за анализ.

На мястото на произшествието пристигнал и противопожарен екип от Каолиново. Екип от Шумен е оказал техническа помощ и е срязал двете врати вляво на форда за изваждане на загиналия мъж. Извършен е оглед. Причините за фаталния инцидент са в процес на изясняване.

Пътният участък е бил опесъчен, почистен и обезопасен за преминаващите автомобили.

Образувано е досъдебно производство.

Пътните полицаи са заловили и неправоспособен водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Мъжът пътувал по пътя от село Нова бяла река към Върбица. Инцидентът станал около 02:40 часа на 6 май.

На място бил пратен полицейски екип. Изяснено било, че катастрофата е предизвикана от Б.А./40г./ с постоянен адрес във Върбица, който управлявал Сеат „Кордоба" с шуменска регистрация. Загубил контрол над автомобила и се блъснал в храсти край пътя.

Водачът е неправоспособен, а след тест дрегерът отчел 2,36 промила алкохол в издишания въздух. Б.А. не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е започнато бързо производство.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.