• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Жандармерия спря стотици гневни протестиращи срещу роми биячи

 Жандармерия спря стотици гневни протестиращи срещу роми биячи

/КРОСС/ Стотици се събраха на протест в пловдивското село Войводиново, след като двама роми пребиха 33-годишен военнослужещ.

С възрожденски песни гневните хора се опитаха да нахлуят в ромската махала, но бяха пресрещнати от жандармерия и полиция. До сблъсъци не се стигна, след като в знак на съпричастност полицаите свалиха каските си, а жестът бе посрещнат с аплодисменти от протестиращите. Хората настояват да се съборят незаконните ромски къщи в селото.

"Нека срутят всички незаконни постройки. Ако искат, да ги настаняват в общински жилища, но не тук! Страх ни е за живота ни, страх ни е и за децата ни," категорични са жителите на селото. Местните жители са категорични, че не желаят повече да съжителстват с представители на ромската общност. По думите им всички жилища в етническата махала са незаконни, но мерки за събарянето им не са били предприети, съобщиха Радио Пловдив и Трафик Нюз.

До протеста се стигна, след като вчера братята Асен и Борис Пакетови - на 17 и 21 години, пребиха жестоко 33-годишния снайперист Валентин Димов. Той е военнослужещ от Специалните сили, баща на две деца, участвал е в три мисии в Ирак и Афганистан. В селото го описват като спокоен и добродушен.

Мъжът се прибирал се вкъщи, след като бил на ритуала по хвърлянето на Богоявленския кръст в Пловдив. На две пресечки от дома му, пред колата му видял двамата младежи, които вървели по пътното платно и с поведението си създавали опасност за безопасността на движението. Слязъл от автомобила да им направи забележка. Тогава те го повалили на земята и започнали да го ритат жестоко в главата. Тази сутрин Валентин Димов е приет отново по спешност в болница, защото състоянието му рязко се влошава.

"Целта на ромите бе да убият момчето! Бащата на единият от тях се опита да ги разтърве, но синът само се обърна към него и му каза: "Остави ме да го довърша". Това разказа пред журналисти педагожката Теодора Георгиева, която е станала очевидец на зверския побой. Жената сподели разочаровано, че никой не се е отзовал на виковете й за помощ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно ми е докога жандармерия и полиция ще застават на страната на престъпници и срещу собствения си народ, срещу хората които ги издържат??? А като ревете за по-високи заплати, осигуровки и т. н., какво основание имате да очаквате подкрепа от обществото? Превърнахте се в паразити, също като циганите.

08.01.2019 09:43:51

Издухан пожарникар

Бойко е виновен ! Да хвърга кърпата. Това герберско племе е вредно за българската държава и нация. Не искаме вече подминистри да се уволняват, Бойко пожарникаря не може вече да овладее пожара . ВЪН ! Това да се бие военен е срам за армията, за българите за продажното правителство барабар с 240 разбойника.

08.01.2019 07:37:29

Анонимен

Крайно време е циганите да пребият и някой влиятелен политик - нещо от рода на Цв.Цв. или Б.Б. Щото в толерантната ни държавица всичко е изуй гащи! А ние, българите, сме смет и тор, щом търпим това. Утре ще пребият мен, теб...

07.01.2019 21:11:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.