• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

ПП МИР се включи във втория национален "Поход на семейството"

ПП МИР се включи във втория национален "Поход на семейството"

/КРОСС/ Представители на Политическа партия МИР взеха участие във втория  национален „Поход за Семейството“, чиято идея е защита и утвърждаване на традиционното българско семейство и семейните ценности. Организатор на събитието е Асоциация общество и ценности.

Целта на протеста е насочване на ресурси и внимание към пълноценното развитие на семейството, противопоставяне на опитите за посегателство върху българските деца чрез налагане на чужди системи за образование, приемането на политики и въвеждане на мерки от държавата за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Основна причина за „Поход за Семейството” е появата на проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.”, който прави отнемането на дете от родителите му много лесно, без да се отделя внимание на 
семейството и как то да бъде подкрепено, за да не се стига до раздяла на родител и дете.

Стратегията е създадена по чужд модел, който не кореспондира с българските традиции и действителност, което накара представители на ПП МИР да реагират остро.

Партията излезе с позиция, в която се доказва, че документът противоречи на Конституцията на Р. 
България. От МИР заявяват, че не са ясни нито експертите и организациите, които са писали Стратегията, нито финансирането, което стои зад нея. Те са категорично против и срещу нулевото наказание за деца, както и планираното Джендър обучение, което трябва да започне още от 4-годишна възраст.

От ПП МИР са категорични, че ще продължат да са част от протестите докато не се направи широко обсъждане с участието на всички заинтересовани страни и не се постигне консенсус за нова стратегия, която реално да подкрепя българското семейство и да е в полза на българските деца.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Похот за семейството

ПП Мир Вам?

10.06.2019 15:42:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.