• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Канят кандидатите за ЕП да подкрепят семейството в декларация

Канят кандидатите за ЕП да подкрепят семейството в декларация

/КРОСС/Асоциация Общество и Ценности стартира кампания "Гласувай за семейството" за насърчаващи семейството политики, в навечерието на изборите за Европейски парламент. Кандидатите ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

Декларацията ангажира бъдещите членове на Европейския парламент да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за развитието на децата. С подкрепата си те обещават да насърчават правата на човека в Европа, включително човешкото достойнство, правото на живот, свободата на мисълта, съвестта и религията, както и правото на родителите, като първостепенно отговорни за възпитанието, здравето и образованието на децата си.

Бъдещите членове се ангажират с подкрепата си да спазват принципа на субсидиарност и правото на всяка страна да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието, да признават различията и приноса на бащата и майката за пълноценното развитие на децата и да работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие.

От една страна инициативата цели да информира обществото кои са кандидатите за следващия Европейски парламент и Европейската комисия, заявили публично, че ще работят в защита на човешките права, живота, достойнството и свободата на личността, брака и семейството в ЕС. На второ място, целта й е да се поддържа контакт с избраните кандидати с цел да продължат ангажимента на тези институции към правата на човека като цяло и тези права, в частност.

Граждани, семейства и сдружения, подкрепящи семейните ценности, са поканени да участват в кампанията, като се свържат с кандидатите от своя избирателен район с искане да подкрепят Декларацията.

Имената на подкрепилите Декларацията кандидат-евродепутати ще бъдат публикувани на 15 май, когато е Международния ден на семейството на страницата на сдружението (www.sva.bg).

Асоциация Общество и Ценности се ангажира да публикува на страницата си и начина, по който кандидатирали се отново евродепутати са гласували до момента по въпроси, касаещи децата и семейството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.