• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Митрополит Серафим: Общоприетата форма на семейството деградира, което е сериозен проблем

Митрополит Серафим: Общоприетата форма на семейството деградира, което е сериозен проблем

/КРОСС/ "Общоприетата в целия свят форма на семейството вече започва да деградира и да не съществува в много места, което е сериозен проблем". Това каза Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим по време на дискусия в Югозападен университет „Неофит Рилски", предаде „Фокус".

Митрополит Серафим обясни, че много хора вече не възприемат семейството и се появяват други форми, наподобяващи го, които обаче са някакво модерно и ново явление, и са в противовес на това което е схващано традиционно от хората като семейство.

По думите му в последно време дори се узаконяват тези форми и все повече държави пристъпват към узаконяването им, но в края на краищата резултатът от тези нови форми, наподобяващи традиционните, в същото време изменящи тяхната същност, са катастрофални. „Едно такова звено, което е важно в живота на обществото, като се разбие, оттам нататък не работи цялата система както трябва. Става въпрос за съвременните форми на живот между хората - било то семейни начала без обвързаност и ангажираност, което е едно наподобяване на семейството, но не е такова; еднополовите бракове също са един проблем, който все повече настъпва в нашето съвремие; или въобще съжителството без всякаква форма на легитимиране пред която и да било институция. Всичко това обаче е един разсад, който сега се залага, но няма да даде никакви плодове или плодовете ще бъдат много деформирани", коментира Негово Високопреосвещенство.

Според него този проблем чрез нарушаването на нещо традиционно и неговото постепенно унищожаване, ще се превърне в още по-голям проблем, с който може би обществото изобщо няма да има възможност да се справи. Той отбеляза, че разрушаването на семейството като традиционна форма води до деструктуриране на цялото общество и до много други проблеми. Митрополитът подчерта, че в наше време ставаме свидетели, че се получава едно противоборство между това, което е възприето като традиционни ценности и нравствени, религиозни и човешки ценности в момента.

„Това всъщност са ценности, които църквата е съхранила и пренесла през вековете, и ги преподава в същия вид, който е възприела от нейния основател - Господ Исус Христос", каза още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.