• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Очаква се между 5 и 10 процента ръст на туристите през зимния сезон

Очаква се между 5 и 10 процента ръст на туристите през зимния сезон

/КРОСС/ Очакваме между 5 и 10% ръст на туристите през предстоящия зимен сезон. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Здравей, България" по „Нова телевизия".

„Зимният сезон официално стартира от декември месец, като през ноември е подготовката му. Той зависи изключително много от времето, особено за хората, които идват в България, за да карат ски. Затова и характерните записвания за него са в последния момент", обясни министър Ангелкова и припомни, че миналият зимен сезон е бил изключително успешен - над 1,4 млн. са били чуждестранните туристи, които са посетили тогава България.

„Наскоро Банско бе определен в топ 10 в класация за най-добра дестинация за ски туризъм от престижно британско издание. България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм като съотношение качество - цена. Може би има места, в които е скъпо, зависи от мястото, избора, категорията хотел. Като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти са доста по-евтини в сравнение с тези в другите страни", обясни министърът на туризма.

На въпрос има ли връщане на българските туристи, които вместо българското море избират гръцкото, министърът обясни: „Има, да. Колкото и странно да ви звучи, вторият най-голям пазар за лятото, тоест най-много посещения имаме от Гърция".

Министърът на туризма съобщи, че от април месец предстои чужда авиокомпания да пусне редовни полети до няколко дестинации от летищата във Варна и Бургас.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.