• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София

Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София

/КРОСС/ Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София снощи. Инцидентът е станал на улица "Софроний Врачански". Жертви и пострадали няма. Районът бе обезопасен, а обитателите на съседните сгради - евакуирани. Предстои обследване на терена, за да се разбере дали той е опасен, или не.

Строежът тече от няколко месеца. Там трябва да бъде построена нова жилищна сграда.

Владимир Цветков, който е собственик на имота, разказа в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин", че всичко е станало много бързо. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията.

Извършена е проверка по документи. За сградата има издадено разрешение за строеж, както и открита строителна площадка преди около месец. Към настоящия момент е констатирано, че има отклонение от одобрения инвестиционен проект по отношение на укрепването на изкопа, обясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на район „Възраждане". Строителството се изпълнява в несъответствие с одобрените проекти - тоест укрепването на изкопа не е извършено така, както е бил одобрен инвестиционният проект, уточни зам.-кметът.

Атанаска Ценева от надзорната фирма потвърди думите на арх. Диков. Изкопните работи са започнали само в една част заради лошото състояние на съседната сграда. Строителят е предупреден, че трябва да спазва проекта. Следва всички строителни книжа да бъдат предадени към ДНСК за последващи действия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Предстои обследване...

Извинявам се, но не е ли редно обследването да се прави преди да се срути съседната сграда и най-вече преди да се започне изкопа?

17.07.2019 10:33:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.