• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Максим Бенвенисти празнува своя юбилей

Максим Бенвенисти празнува своя юбилей

/КРОСС/ Председателят на ОЕБ „Шалом" Максим Бенвенисти навършва 60 години.

Максим Бенвенисти е носител на държавната награда - медал „Пушкин", който се дава за принос в укрепването и развитието на приятелството и сътрудничеството с Руската Федерация. Високата държавна награда се определя с Указ №34 на президента Владимир Путин, подписан на 19 януари 2013г.

Посланикът на Русия в България Н.Пр. Юрий Исаков връчи през юни държавните отличия на Руската федерация на двамата видни обществени дейци - писателят и сценаристът Анжел Вагенщайн и председателят на обществената Организация на евреите в България „Шалом" Максим Бенвенисти. Тържествената церемония се състоя в Посолството на Русия в България.

Максим Бенвенисти е роден през 1953 година в „Ючбунар". Завършва Техническия университет в София, доктор на техническите науки. От 2004 до 2007 г. председател на Регионална организация на евреите „Шалом" София. През 2007 г. е избран за председател на Организация на евреите в България „Шалом". Анжел Вагенщайн (Джеки) е роден на 17 октомври 1922 г. в Пловдив. Автор е на 50 сценария за игрални, документални и анимационни филми, снимани в 5 държави. Филмът по негов сценарий "Звезди", заснет през 1959 г. от режисьора Конрад Волф, е удостоен със Специалната награда на журито в Кан. Сред най-известните му произведения са сценариите на филмите "Допълнение към закона за защита на държавата", "Гоя", "Звезди в косите, сълзи в очите", "Борис I", "След края на света".

Максим Бенвенисти е роден през 1953 година в „Ючбунар" - еврейския квартал на София. Завършил е Техническия университет в София, доктор е на техническите науки. От 1990 г. се занимава с частен бизнес в сферата на техническите системи за сигурност. От 2001 г. е в член на Консисторията на ОЕБ „Шалом". От 2002 г. до момента е член на Борда на „Европейския съвет на еврейските общности". 2004 - 2007 г. председател на Регионална организация на евреите „Шалом" София. От 2007 г. е избран за председател на Организация на евреите в България „Шалом".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.