• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Пътуване до Шанхай

Пътуване до Шанхай

/КРОСС/Популярната българска танцова формация „Майсторите на танца" е сред малцината избрани от цял свят да участват в Международния фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай, който ще се проведе в средата на октомври.

Тази година деветото издание на фестивала ще блесне с пищно откриване и богата програма. Публиката от цял свят, която се събира в Шанхай в дните на фестивала, ще се наслади на музика и танци от различни държави, изобразително изкуство, фотография, театрални спектакли. Улични артисти ще превърнат целия град в огромна открита сцена за радост на любителите на изкуството и забавленията.

„Майсторите на танца" са сред малкото избрани групи от цял свят да участват в Международния фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай. Уникалният стил на пернишките танцьори им спечели мястото и организаторите ги поканиха да покажат красотата на българския фолклор и традиция. Невероятните танцьори представят в програмата си съвременни изпълнения с елементи от народния фолклор. С оригинални костюми и реквизит те пресъздават елементи от българската история и традиции. В репертоара им присъстват танци, които съдържат елементи на характерните за България маскарадни игри, както и традиционни бойни изкуства. Ритъмът на българските тъпани пали кръвта на всеки, който ги види.

„Майсторите на танца" са представяли вече България в много държави в цял свят. Публиката в Турция, Сърбия, Дания, Франция ги е изпращала на крака, впечатлени от красотата на българския фолклор и от майсторските им изпълнения.

Международният фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай е проведен за пръв път през 1995 година, когато участие са взели 113 ансамбъла от 50 държави. 

Година преди началото на Туристическия фестивал в Шанхай вече се приемат документите на желаещите да се включат в него.

Мащабно туристическо празнично събитие ще се проведе от 9 до 13 септември 2016 година. В него ще участват художествени ансамбли от целия ​​свят.

По време на Туристическите фестивали през последните години участие са взели около 9 милиона местни и задокеански туристи. 

В миналогодишния фестивал се включиха 32 групи от всички континенти с общ брой на участниците над 3000 човека. В 13-тото поредно издание участва и Фолклорна танцова група "Светлина".

Туристическият фестивал през 2016 ще бъде оркрит вечерта на 10 септември с голям парад.

Китай е необятна страна и едно пътешествие в нея едва ли е достатъчно, за да я опознаем.  Шанхай е жив и енергичен интернационален метрополис, където хора от целия свят се наслаждават на уникалната атмосфера. Със своето богато наследство на старинна Китайска култура предлага много неща, които могат да се видят и правят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.