-
11 Дек 2025 |
USD / BGN 1.6811
GBP / BGN 2.2375
CHF / BGN 2.0905- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето:
София 0°C 
Черният шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
28 Февруари 2014 | 14:13
/КРОСС/ Яденето на черен шоколад намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Това твърдят американски учени в свой материал, публикуван в научното списание The FASEB Journal.
Специалистите са провели изследване върху 44 мъже, страдащи от наднормени тегло, които в продължение на месец са консумирали по 70 грама черен шоколад на ден. Експертите са установили, че шоколадът помага за възстановяване на еластичността на артериите и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Това става благодарение на високото съдържание на флавоноиди в шоколад .
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР