• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

AFP: Щайнмайер и Еро обещаха по-тесен „политически съюз” в Европа

AFP: Щайнмайер и Еро обещаха по-тесен „политически съюз” в Европа

/КРОСС/ Външните министри на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро обещаха укрепване на Европейския съюз в отговор на шока от британския вот за напускане на Общността, предава AFP.

„Ще предприемем по-нататъшни стъпки към политически съюз в Европа, и каним другите европейски държави да се присъединят към начинанието", се казва в съвместно заявление на Щайнмайер и Еро.

„Супер държавата" е отговорът на двете страни на решението на Великобритания да напусне Евросъюза.
Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер възнамерява да предаде документа от девет страници на колегите си от Вишеградската четворка на среща в Прага. „Ако предложеният документ бъде реализиран, то вместо ЕС, ще бъде създадена обща европейска държава, която ще зависи от най-силните на дена европейски играчи", коментира телевизията.

Документът е публикуван на сайта на германското Министерство на външните работи. Проектът предвижда създаване на „единна европейска държава, която ще зависи от най-силните играчи в ЕС". Влизащите в нея страни практически губят право на собствена армия, спецслужби, наказателни кодекси, самостоятелна данъчна система - включително данъци. Собствената валута и националните банки няма да съществуват, тъй като реално те защитавали финансовите интереси на националната държава.

Страните-членове губят контрол над собствените си граници и процедури по прием и заселване на бежанци на тяхна територия. Предвижда се също въвеждане на единна визова система и обща външна политика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Айде закривайте го това нещо ЕС, че да се приключва с мъките.

28.06.2016 10:00:07

Анонимен

Познайте как Орбан ще се съгласи на такова предложение ! Някой от "силните играчи" да му диктува колко и къде да засели ордите от бежанци на унгарска земя !

27.06.2016 16:24:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.