• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мащабно българско участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 и търговска мисия до Франция

Мащабно българско участие на Международната изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 и търговска мисия до Франция

/КРОСС/ В периода 18 до 23 октомври 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира национално участие на българските производители в Mеждународната специализирана изложба за храни и напитки SIAL Paris 2014 и търговска мисия до Париж, Франция.

SIAL Paris e най-голямата специализирана промоционална проява в областта на хранително-вкусовата промишленост и тази година отбелязва 50-годишнина от своето създаване. В последното издание на SIAL Paris през 2012 г., участие са взели над 5000 изложители, а посетителите са били над 150 000 търговци и специалисти от бранша. В рамките на изложението се представят всички аспекти на ХВП индустрията - от мляко до риба, напитки и биопродукти, традиционни кулинарни технологии и иновационни решения за оборудване на заведения за обществено хранене.

Българските предприятия - изложители и посетители, представят богата гама хранителни продукти и напитки - млечни и месни продукти, замразени плодове и зеленчуци, плодови и зеленчукови консерви, безалкохолни напитки и вино, захарни, сладкарски изделия, биологични продукти. Наред с това те имат възможността да се запознаят с новите тенденции в производството и предлагането в областта на ХВП.

На три щанда с обща площ от около 300 кв.м. в Изложбения център Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte във френската столица своята продукция представят 41 български производители, което е най-мащабното участие на страната ни на SIAL. За представителите на другите 15 компании Агенцията организира търговска мисия с провеждане на двустранни срещи, посещение на панаира и водещи търговски вериги за хранителни стоки с цел прочуване на френския пазар.

В посолството ни в Париж се проведоха срещи с Н.Пр. г-н Ангел Чолаков, посланик на Република България във Френската република, г-жа Анна Лазарова, ръководител на Служба по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) и г-жа Веселина Евдокимова, ръководител на Служба земеделие и храни към Посолството.

Националното участие на българските предприятия в SIAL Paris 2014 и търговската мисия до Париж се организират по проект за насърчаване на експортната дейност, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.