• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Продължава съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято”

Продължава съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято”

/КРОСС/ Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016" продължава в района на летище Крумово. Делегация от командването на Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ в Европа и Африка, водена от бригаден генерал Робърт Хюстън - съветник на командващия на ВВС на САЩ в Европа и Африка, посети вчера района на летището и 68-ма бригада „Специални сили", съобщава пресцентърът на МО.

Американските представители се срещнаха с личния състав от формированията и екипажите, както и с инженерно-техническия състав от силите на САЩ, участващи в подготовката. Брифинг изнесе заместник-директорът на дирекция „Съвместни съоръжения и координационни дейности" в Министерството на отбраната полковник Йордан Йорданов. Гостите наблюдаваха изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от военно-транспортни самолети С-130 „Херкулес" на ВВС на САЩ.

Делегацията посети и щаба на 68-ма бригада „Специални сили". Командирът й бригаден генерал Явор Матеев и началникът на щаба полковник Димитър Бучков изнесоха брифинги за историята, състоянието, задачите и перспективите за развитието на бригадата.

Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016" днес продължава с отработване на елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително с изпълнението на учебно-тренировъчните дневни и нощни парашутни скокове от различни височини от военно-транспортен самолет С-27J „Спартан" на българските ВВС и военно-транспортните самолети С-130 „Херкулес" на ВВС на САЩ.

Бригаден генерал Робърт „Ранди" Хюстън и полковник Джейми Кроухърст, военен и военновъздушен аташе на САЩ в Република България, дадоха висока оценка на личния състав, участващ в Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2016", както и на 68-ма бригада „Специални сили".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Има проникваща инвазия

НУжно е почистване на униформи и техника от опасни нови оръжия на жестоки врагове.

21.07.2016 10:23:45

JJIvanov

na snimkata жестоки врагове отработват следене на униформени въоръжени обемно проникващо с черни хологрaмни оръжия вероятно залепени в камери,jsm.. Има ги нарочно вложени в някаква техника под дясно подребрие..около коланите на сниманите жертви ..Терористи следят формените през зениците С подобно оръжие следяха и френски и белгииски формени вкл от спец служби..

21.07.2016 10:22:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.