• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Жельо Бойчев: Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ

Жельо Бойчев: Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ

/КРОСС/ След като Валери Симеонов отново обяви, че не е бил разбран правилно, подобна теза застъпи и депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Изказването от сутрешния блок на „Нова телевизия", при което вицепремиерът обяви на водещия Виктор Николаев, че може да му спретне един Викторгейт, бе разбрано от обществото и от медиите като заплаха.

Според Симеонов това обаче не е било заплаха, заради което постави ултиматум, че ще съди БТВ, „Нова телевизия", БНТ и БНР заради клеветата, че е заплашил журналиста и им даде срок от 24 часа да му се извинят, иначе ще ги съди.

В последвало интервю по BIT Валери Симеонов обаче обяви, че отново думите му са интерпретирани неправилно и нямало ултиматум от негова страна.

Същата гледна точка изрази и депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него", коментира пред БТВ Биков.

Какво обаче казва българският тълковен речник за думата ултиматум.

„Последно предупредително искане към някого, след неизпълнение на което се вземат друг род мерки".

А какво бе изказването на Симеонов.

„Настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път.

Давам срок за извинение 24 ч."

Въпросът дали това е ултиматум е риторичен.

Тома Биков обаче категорично обяви, че оставка на Валери Симеонов не се обсъжда, въпреки че такава подаде депутатът Антон Тодоров, който също се изяви с подобни изказвания.

„Вчера в парламентарната група обсъждахме и поведението на Валери Симеонов и се обединихме около това, че не желаем оставката му като вицепремиер и го подкрепяме", категорично заяви Тома Биков.

„Поведението на Валери Симеонов е отговорност на целия кабинет, тъй като неговото изявление беше качено на официалния сайт на Министерски съвет", категоричен беше от своя страна Жельо Бойчев от БСП.

Той коментира, че от БСП категорично се противопоставят на всякакви опити да се оказва натиск върху медиите.

„Проблемът не е в Антон Тодоров, а в ГЕРБ. Това поведение не е от вчера, то е целенасочено, търсено, провокативно поведение", категоричен бе Бойчев пред БТВ.

Той добави, че парламентарната група на левицата ще гласува за оставката на Антон Тодоров.

„Добре е да се обсъжда една оставка, но преди да е подадена. Отхвърлихме вече една и ако отхвърлим още едно ще обезценим акта на подаването на такава", коментира от своя страна Тома Биков.

Затова аз лично ще гласувам "за", допълни депутатът от ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.