• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Симеонов се изкара жертва на клеветническа кампания, заплаши със съд най-големите медии

Симеонов се изкара жертва на клеветническа кампания, заплаши със съд най-големите медии

/КРОСС/ Вицепремиерът Валери Симеонов се изкара жертва на клеветническа кампания срещу него от страна на най-големите медии в страната, а именно БТВ, „Нова" и националните БНТ и БНР.

Повод за позицията му е интерпретацията на думите му от сутрешния блок на „Нова телевизия" срещу Виктор Николаев.

"С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре..."

"Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на „Нова телевизия"? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт", бяха думите на Валери Симеонов към водещия Виктор Николаев.

За мнозина те звучаха като скрита заплаха и размахване на пръст срещу водещия, задал въпроса. Според вицепремиера подобно твърдение е „грозна лъжа и сталинистко заклеймяване".

Според него в последвалите реакции той е оклеветен и по този повод излезе с официална декларация, която беше разпространена от пресслужбата на правителството, в която настоява за извинение до 24 часа от въпросните медии или в противен случай е готов да ги съди.

Ето какво гласи декларацията на Валери Симеонов:

Позиция на заместник министър-председателя
по икономическата и демографската политика Валери Симеонов

За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната. Разбирам, естествено, породената омраза и неприязън към всеки, който си позволява да има собствено мнение и да го отстоява, особено ако той е на ръководен пост. Това става в една среда с предварително разпределени роли и „порции на властта" - каквато беше медийно-политическата среда в България доскоро. Но не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност.

Повод за горното е участието ми в „Тази сутрин" на Нова телевизия вчера, което стана възможно след упорито настояване на продуцентката на предаването, въпреки че не питая особено уважение към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.). Близо 4 часа след приключването на динамичния ми разговор с Виктор Николаев мои медийни недоброжелатели организираха клеветническа кампания във всички национални телевизии и в голяма част от новинарските сайтове, приписвайки ми престъпление, което не съм извършил. Всеки непредубеден зрител може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване.

Това се случва за втори път. В началото на мандата ми, в. „Сега" ми приписа непроизнасяни от мен изречения, за което днес са дадени под съд. Клеветническата акция на в. „Сега", освен на мен, създаде проблеми и за държавата от дипломатическо естество. Тогава отново всички „прогресивни" клакьори и грантаджии гракнаха в един глас, опитвайки се да организират медийната ми екзекуция.

Сега случаят се повтаря. Заявявам категорично - на никого не се извинявам, не се и „оправдавам", както написа една синя малотиражка. Напротив, адвокатската ми кантора изисква записите от всички телевизионни предавания на bTV, Нова, БНТ и БНР, в които съм оклеветен с изрязани от контекста думи, в повечето случаи без да е отразено личното ми мнение - основно и задължително изискване в телевизионната журналистика. Липсваше позиция и на засегнатото лице, за което се твърди, че е било заплашвано. Нещо повече, няма никакви оплаквания от него както в медиите, така и в прокуратурата. Само последните две нарушения на журналистическите правила безспорно доказват тенденциозността и целенасочеността на кампанията. По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път.

И накрая, за информация на самонадеяните телевизионери - свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него.

Не мога да приема, че скърцащи със зъби от злоба журналистки ще ми дават оценки и квалификации или че трябва да търпя обиди и намеци, само за това, че са ме поканили в някое студио. Това е причината да не приемам всички покани за участие към мен или покани за интервюта. Апелирам към публичните лица с достойнство да не забравят, че и те имат човешки права и да ги отстояват твърдо и безкомпромисно. За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии.

Давам срок за извинение 24 ч.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Цигaнинът ще си изяде боя на улицата и така ще приключи смахнатата му "политическа кариера".

08.10.2017 20:41:06

Анонимен

Боже, наглостта симеонова край няма!!! Вместо да се извини и да се сниши докато отмине пушилката, той се дръвчи, че и извинение иска!!!

07.10.2017 20:44:36

Анонимен

НАГЛЕЦ, НЕ МИ КРАДИ РЕПЛИКАТА!!! ВАШИТЕ ГЛАВИ СА ВЪВ ВАШИТЕ ЗАДНИЦИ!!! НАШИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ИЗПРАВЕНИ!

07.10.2017 20:42:12

Анонимен

НАБЕЖДАЧИТЕ НЯМАТ КРАЙ МИСЛЯТ СИ ЧЕ СА В КАМПАНИЯ.Я СЕ ОСЪЗНАЙТЕ И СИ ИЗВАДЕТА ЛИЦАТА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ГЪЗОВЕ

07.10.2017 20:27:29

ОПГ

Наглостта няма край !!!!!!!!

07.10.2017 20:00:19

Анонимен

Доста имаме да се чистим от тези нагли безсрамници. Даже ми се струва, че няма да успеем, преди да изчезнем

07.10.2017 19:29:22

Шефа

Валерката е нагъл измекярин , който хапе , дращи и се осира за пари!

07.10.2017 19:06:24

Анонимен

А ЩО ГУМЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ С КЛЕВЕТИ ГЕЙТОВЕ И ОМРАЗА ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ГЛАСОВЕ.

07.10.2017 18:26:50

Анонимен

ЩОМ ГЛАСУВАТЕ ЗА ГУМЕНИ ГЛАВИ, ТАКА ЩЕ БЪДЕ.

07.10.2017 18:19:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.