• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Симеонов само пуска димки, няма да предприеме никакви законови промени за медиите

Симеонов само пуска димки, няма да предприеме никакви законови промени за медиите

/КРОСС/ Медийният експерт и бивш председател на Съвета за електронни медии доцент Георги Лозанов прогнозира, че вицепремиерът Валери Симеонов няма да инициира законови промени, както обяви вчера. Симеонов изрази намерение да предложи текст, който да изисква повече яснота около собствеността на медиите.

„Естествено, че от много отдавна, колко сме говорили за това, че трябва да има прагове на концентрация, като се изясни собствеността, както и кой по какъв начин, доколко може да бъде собственик в сферата на медиите, само че това никога не става. Много добре зная, че не става тъкмо заради политическата класа, заради хора като Валери Симеонов, които никога не гласуват за това нещо.

Цялата реакция на Валери Симеонов е по-скоро един начин да се измъкне от ситуация, в която беше попаднал заедно с Антон Тодоров. Това със закона е част от тази негова защита чрез атака", коментира пред БНР медийният експерт, според когото вицепремиерът няма никакво намерение да прави законови промени, а „само пуска едни димки в обществото, сред които най-после да излезе най-после от този скандал".

Парите по комуникационните стратегии са европейски - те идват с някаква цел, а именно, за да може информираността на обществото на нараства по определени теми, допълни доцент Лозанов в интервю за предаването "Преди всички":

„Тези пари по комуникационните стратегии, които идват от държавата, засега приличат по-скоро като че ли държавата плаща на медиите, за да им осигурява комфорт. От това нещо отдавна трябва да се излезе и тези пари да се раздават не конкретно от министерството и от държавата, а да има друг начин, по който те да стигат на базата на проекти до самите медии. После да има много голяма степен на отчетност по какъв начин те са реализирани".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.