• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Понеже Слави Трифонов не е решил, и Борисов се чуди дали да се яви той или да пусне друг в битката за президент

Понеже Слави Трифонов не е решил, и Борисов се чуди дали да се яви той или да пусне друг в битката за президент

/КРОСС/Според политолога Първан Симеонов ключовата дума, описваща най-добре последните месеци в държавата е стабилност. А доказателствата в тази посока са многобройни - от продължаващите динамични подкрепи, през пакетните договаряния, та чак до сравнително непроменените нагласи на избирателите към основните участници в политическия процес.

Кондицията, в която отделните партии ще посрещнат лятната ваканция и фактическото начало на кандидатпрезидентската надпревара също е различна. Според Симеонов управляващите от ГЕРБ в най-голяма степен могат да разчитат на стабилна подкрепа, БСП могат да се похвалят с леко оживяване, ДПС наваксват загубеното при учредяването на ДОСТ, патриотите също са стабилни, а Реформаторският блок започва да ерозира леко заради постоянните скандали вътре в него. На този фон, силно се откроява сериозното търсене на генерална алтернатива, в полето на която биха могли да бъдат поставени Слави Трифонов и Веселин Марешки.

Помолен да кометира вчерашното решение на Конституционния съд да отмени 3 от общо 6-те въпроса, включени в искането за референдум на екипа на „Шоуто на Слави", Първан Симеонов отговори, че разбира мотивите на съда, но смята, че с тях шоуменът получава перфектна топка. 

Първан Симеонов посочи, че към настоящия момент в анализа на политическия процес се тиражират две големи неистини: че Слави Трифонов вече има някакви бомбастични електорални дялове на подкрепа и че Слави Трифонов не съществува като фактор в политическия процес.

Според анализатора, и двете твърдения са напълно неверни. Ако сега шоуменът реши да влезе в президентската надпревара, той със сигурност би могъл да разбърка картите на останалите играчи. Но все още не е решил. За Първан Симеонов, това е и една от основните причини самият Бойко Борисов да се чуди дали да влезе в президентската битка или да избере друг кандидат. Останалите фактори, предизвикващи бавенето на Борисов, са свързани с усложнената международна обстановка, неяснотите около преговорите за обща лява кандидатура и притесненията на премиера за собствената му политическа биография - Борисов съзнава много добре, че ако се кандидатира за президент след 5 години, вече може да бъде късно, коментира той пред БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Борисов и Трифонов са уникални простаци.

30.07.2016 00:15:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.