• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Симов: Стратегическите цели на АБВ и БСП не предполагат общ съюз

Симов: Стратегическите цели на АБВ и БСП не предполагат общ съюз

/КРОСС/България трябва да излезе с обща позиция за опита за преврат в Турция и тя да е в резултат на дебат в парламента. Това заяви в студиото на "Свободна зона" членът на Изпълнителното бюро на БСП Александър Симов. Националният дебат в Народното събрание е необходим и за да се промени отношението на България към Турция, ако се наложи, добави Симов.

Нощта на петък срещу събота, когато в Турция бе направен опит за военен преврат, показа, че демокрацията и авторитарния режим не са взаимноизключващи се неща, посочи социалистът. Според него е наложително България да излезе с обща позиция по въпроса, която да засегне всички аспекти на проблема.

"Осъждането на преврата, но, според мен, задъжлително в една такава позиция трябва да се осъдят и част от действията, които турската държава предприема в опита си да смаже всички така наречени превратаджии. И тук говорим за масовото уволнение на съдии, което виждаме, че се случва, за поголовните арести и за оставянето на тълпата да вземе правосъдието в свои ръце"

По вътрешнополитическата тема номер едно за социалистите - разговорите за обща лява кандидатура за президент, Симов посочи, че тази седмица АБВ и БСП за втори път ще проведат консултации и че вече ще бъдат обсъждани конкретни имена. Въпреки че, според него, има вероятност да се постигне съгласие за президентските избори, Симов подчерта, че стратегическите цели на АБВ и БСП не предполагат общ съюз.

"Политическата цел на АБВ е България да стане президентска република, а БСП е партия, която отстоява парламентаризма като основа на държавността. Въобще стратегиите на АБВ и на БСП са много различни - АБВ търси оцеляване - БСП трябва да търси победа".

Ако все пак не се стигне до споразумение с АБВ за обща лява кандидат-президентска двойка, БСП трябва да излезе с партийна номинация, което не означава, че тя няма да събере и граждански вот, смята Симов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.