• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Parole, parole

Parole, parole

/КРОСС/ Чухте ли - синдикатите организирали Кръгла маса за бежанците? Да, правилно се смутихте, ние също в началото не повярвахме (на очите си): не за мигрантите, а точно - за бежанци.

Няма значение, че в Източна Европа вече говорим на един глас за заплахата от икономически мигранти. Това е актуалното в момента. Опасенията ни от напиращите като скакалци мигранти - от далечен Пакистан и Бангладеш, та чак до цяла черна Африка. А не за бежанци, и още по-малко - не за сирийски такива. Каквито вече почти са екзотика.

В Западна Европа и главно в Берлин доскоро залитаха по термина бежанци. Но това все повече остава в минало време. Понеже напоследък канцлерът Ангела Меркел нещо май започна да дава заден ход. И да си признава грешките; притисната е до стената. И в международен план; и от вътрешните нейни опоненти. Скочили са срещу нейната погрешна политика и покана към неканените и нежелани пришълци. И няма да й простят. Отива си от голямата политика.

А тук у нас, синдикатите очевидно вдяват бавно. Едно време (при соца, де), имаше един готин лаф - загрява като албански реотан. Или другия подобен - хитрува като албанска подводница. Също е подходящо за случая. (Сегашна Албания е нещо друго; не правим паралел и внушения).

А знаете ли защо? Елементарно, Уотсън. Понеже от дълги години синдикатите просто са останали без работа. Да си спомняте някоя генерална стачка; национална такава; смислени браншови протести; регионални синдикални изяви - пак смислени и резултатни? Нещо запомнящо се, заслужаващо внимание и допринесло за вашия джоб, уважение, самоуважение и спокойствие?

Поправете ме, ако греша.

Ето и някои допълнителни жокера в подкрепа на тезата за нежната идилия на синдикатите с управляващите. Които и да се те. Там им е по-уютно и не е проветриво. Заключения пак от грандиозната кръгла маса за „бежанците". Направо - умопомрачителни:

- изпълнителната власт „предприемала много мерки, а и те били факт"?! Това го бил казал някои си зам.-министър.;

- синдикатите подкрепяли цялото правителство и лично позицията на премиера Б.Б. При това - „естествено". Идвало им някак си „отвътре".;

- станали сме по- разпознаваеми и чути с целевата помощ на ЕС от 160 мл. евро. С която ни надуха главата. Да, точно така, тази помощ е именно целева - за изграждане на нови лагери за мигранти; да приемаме все повече и повече, даже тези които ще ни ги връщат от Западна Европа (може и без обратна разписка);

- в тази връзка „гениалното" прозрение - час по-скоро да влезем в Шенген. Точно за да могат още по-желязно и неоспоримо да ни ги препращат от цяла континентална Европа. Даже и онези, пресекли Ламанша. Да си останат „вечно наши";

- накрая - ето я и самооценката: заявяване на умерено задоволство от резултатите на въпросната кръгла маса. Типично - по килифарски, пардон - по синдикалному.

Толкова си могат.

А ние няма как да не си припомним една стара италианска песничка. От далечната 1972 година - „Parole, parole".

На нас и нашенското блато по-подходяща е френската кавър версия на Далида и Ален Делон. И особено нейният видеоклип. Спомняте си - там двамата са полегнали в легло - тя пее нежно, а той и приглася с думи с дрезгавия си глас.

Нещо като полегналите наши синдикати с управляващите. Спят ли,нещо друго ли правят, вие се досетете. Думи, думи...

Автор: Георги Димов (Политически анализатор и журналист, член на СБЖ от 2005 година, делегат на Общото събрание на двата последни конгреса, бивш Генерален консул на РБ в Одрин, Турция)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пищова+Шишарката

Няма да има нищо повече. Глас в пустиня. Надежда всякаква – оставете, забравете. Нито – синдикална. А още по-малко – Герберска. А всъщност, май може и друго да ни сервират. Нещо средно: Тука има, тука (там) – нема .

20.09.2016 22:26:38

Фина Настройка

До всевъзможни Синдикалисти, Герберасти и обикновени - Пе… Та (на Куб): Paroles, paroles. – фр. - Думи, думи. Parole, parole. – итал. – също - Думи, думи. Какъв Ви е проблемът, бе?... Умници. Нещо са кажете по Същество?

20.09.2016 22:12:18

Прокурор

А най-точно - ПаролА, ПаролА... Навремето на границата (ГРАНИЧНАТА БРАЗДА). Диалог : Стой, Кой? Свой. ПаролА? Кво? Кррр. Ай, КРАЙ.....

20.09.2016 21:25:47

Супер мен - анонимен

По-автентично и точно – $ & $. Или (може и) – € & €.

20.09.2016 21:11:39

Анонимен

Само че, НЕ "Parole, parole", a ParoleS, paroleS!!!

20.09.2016 20:58:57

Жабокрек

Има една много точна поговорка: Чула жабата, че подковават конете, и тя протегнала краче. Пардон, Жабешко бутче. Иначе - Много са вкусни, нейните бутчета. Стига предварително да не знаеш, че са точно от жаба. Няма да ти е вкусно. Само че, ние - а и Вие - знаем коя е Жабата.

20.09.2016 20:35:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.