• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Москва: Убитите руснаци в Сирия не са военослужещи

Москва: Убитите руснаци в Сирия не са военослужещи

/КРОСС/ Десетките убити руснаци и граждани на държавите от ОНД в Сирия не са военнослужещи. Тази позиция изрази външното министерство на Русия, информират местни медии.

През миналата седмица ведомството обяви, че най-малко петима доброволци от Русия са убити при извършени от САЩ военни удари по просирийски сили в арабската държава.

Днес министерството под черта, че убитите десетки руски граждани и граждани на държавите от ОНД не са военни.

При последните военни сблъсъци, при които руски военнослужещи не са участвали по никакъв начин, са убити граждани на Русия и на държави от ОНД, няколко други са ранени, отбеляза министерството.

Правителството обяви, че на ранените им се помага да бъдат настанени в болници в Русия.

На 15 февруари говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че според предварителната информация петима руски граждани са убити при сблъсъците в Сирия.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че действията на САЩ по отношение на кюрдите в района на Африн в Сирия изглежда са "умишлено провокирани". Според него неуместно е Вашингтон да се възползва от ситуацията с кюрдите в Сирия с цел "всяване на хаос" в арабската държава.

Той призова ситуацията в Северна Сирия да бъде разрешена на базата на териториалната цялост на държавата. По думите му конфликтът може да бъде разрешен чрез директни преговори.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев тц тц

Това театри в Сирия е скъпо платени бизнес.

23.02.2018 20:41:54

Анонимен

Те са войскари в частната армия на ГРУ.

21.02.2018 11:21:41

до жалък

а дали САЩ не са жалка държава след като месеци по късно признаха за десетки убити американски инструктори от руски авиационни удари -на границата с Ирак на границата с Йордания, имаше избити и много израелски инструктори -всички обучаващи терористи.

21.02.2018 10:05:20

Анонимен

Никой от никого не се отрича,неможе да се знае точно колко са убитите руснаци тъй като те не са изпратени официално там от държавата ,а са заминари доброволно на своя отговорност.По тази логика може да има и българи,които се бият но никой неможе да каже има или няма.

21.02.2018 08:48:39

Анонимен

Жалка държава да се отречеш от собствения си народ ....

20.02.2018 21:57:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.