• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Русия настоя за сдържаност по границата между Израел и Сирия

Русия настоя за сдържаност по границата между Израел и Сирия

/КРОСС/ Руското министерство на външните работи призова всички въвлечени страни към сдържаност и недопускане на ескалация на напрежението във връзка с ескалиралото напрежение на границата между Израел и Сирия, след като първо ирански безпилотен самолет беше свален от израелската армия, а след това бяха предприети въздушни атаки, които пък доведоха до свален Ф-16 от сирийската противовъздушна отбрана.

„Настойчиво призоваваме всички намесени страни да проявят сдържаност и да избягват всякакви действия, които могат да доведат до усложняване на ситуацията. Смятаме за необходимо уважението на суверенитета и териториалната цялост на Сирия и на другите страни от региона", пише в официално заявление на министерството.

От ведомството подчертават, че Москва смята за недопустимо създаването на заплахи за намиращите се в Сирия руски военнослужещи.

В същото време стана ясно, че Израел се е обърнал към Русия за съдействие за намаляване на напрежението. Израелските власти са предали на Москва послание, в което изразяват стремеж към по-скорошно разрешаване на граничния инцидент и в което предупреждават, посочвайки като пример настоящите събития, заплахата, която иранското присъствие в Сирия, представлява.

Според израелски медии Тел Авив е поискал намеса от страна на Москва, за да не допуска ескалация на напрежението. Аналогично послание е било предадено и на САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докато Израел играе по свирката на Сащ ще търпи още загуби.

12.02.2018 09:21:32

Анонимен

Парцаланковците вече не са интересни на руснаците, сега искат да потренират с нещо по-модерно.

10.02.2018 22:14:11

Анонимен

КЪДЕ Е ВЕЛИКИЯТ ПУТИН И АЗ ТАКА МОГА

10.02.2018 21:37:41

Анонимен

И ТЕ КВО

10.02.2018 21:37:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.