• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Турция свали руски боен самолет край Сирия (видео)

Турция свали руски боен самолет край Сирия (видео)

/КРОСС/ Руски боен самолет Су-24 е бил свален в небето над Сирия, съобщи руското Министерство на отбраната, цитирано от агенция Интерфакс". Катастрофата вероятно е в резултат на обстрел от земята. „Самолетът се е намирал на височина 6 хил. метра. Уточняваме какво се е случило с пилотите, по предварителни данни те са успели да катапултират", се казва в съобщението. Самолетът се е намирал единствено на сирийска територия и това е установено със средства за обективен контрол, подчертава ведомството.

„Руски самолет Су-24 бе свален в съответствие с правилата, тъй като въпреки предупрежденията е нарушил турското въздушно пространство", се казва в комюнике на турското президентство.

Чужд изтребител, нарушил въздушното пространство на Турция, е свален на границата със Сирия, предаде по-рано CNN Turk. Информацията за паднал изтребител бе съобщено първо от местната телевизия Haberturk.

По информация на Al Jazeera самолетът е паднал в Сирия, а местни жители са видели, че двамата пилоти са успели да катапултират. Според CNN Turk, единият от пилотите е попаднал в ръцете на туркменски бойци, които се сражават срещу сирийската армия в северната част на Сирия. По непотвърдена информация руските сили провеждат спасителна операция.

Междувременно турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че е обсъдил с главнокомандващия армията и външния министър на страната събитията по границата със Сирия. „Министерството на външните работи ще предприеме необходимите стъпки пред НАТО и ООН, на ниво засегнати страни, по инструкции на премиера Ахмет Давутоглу", съобщиха властите в Анкара. 

Фронтовият бомбардировач Су-24 е основната ударна сила на руската авиация в Сирия и е модернизация на Су-24М, уточнява ТАСС. Той е предназначен да нанася ракетно-бомбени удари в прости и сложни метеорологични условия, денем и нощем, в т. ч. и на малка височина. Главният конструктор на Су-24 е Евгений Фелснер, а първият му полет е бил през 1976 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

това е хубаво - крайно време е България да си смени югоизточния съсед!

24.11.2015 15:46:16

Петьо Ценов

ТУРЦИЯ СВАЛЯ САМОЛЕТИ, КОИТО СЕ БИЯТ С „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“. НА НЯКОЙ НЕЩО ДА НЕ МУ Е ЯСНО?

24.11.2015 15:43:32

Анонимен

Ей, идиот, дето се радваш, че са свалили руския самолет, десет негъра да се изредят на майка ти, соросоиден педераст, рожба на пиянска чекия.

24.11.2015 12:41:55

Анонимен

Смятам, че ся ще си е.е мамата!!!

24.11.2015 12:07:29

Анонимен

На клипчето се вижда силует наподобямащ МИГ 23 с променлива геометрия на крилете или СУ 24 ,.....интересно ще е ако е Су ,щото и руснаците летят на такива в Сирия.

24.11.2015 10:56:04

Анонимен

Ако се раздадат преносими ракетни комплекси на демократичната опозиция, тогава много бързо ще намалеят и жертвите и интервентите! Така се случи навремето и в Афганистан! Време е да се повтори...!

24.11.2015 10:54:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.