• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Военен експерт: САЩ се опитват да си присвоят победата в Сирия

Военен експерт: САЩ се опитват да си присвоят победата в Сирия

/КРОСС/ Изявлението, в което се казва, че за освобождението на Сирия основна заслуга има коалицията, водена от САЩ, не подлежи на истината заяви пред РИА "Новости" главния редактор на списание „Национална отбрана" - Игор Коротченко.

„Това изявление на Пентагона е опит да бъде присвоена руската победа над терористите в Сирия. Тактиката на американците винаги е била да очакват последния момент, когато обратът в хода на бойните действия става очевиден и едва тогава да активно се включват", - каза Коротченко.

Според военния експерт за разгрома на „Ислямска държава" (ИД) в Сирия ключова роля имат руските Въздушно-космически сили (ВКС) и Военноморският флот (МВФ).

Коротченко отбеляза, че без тях правителствените сили не биха могли да удържат на натиска на терористите.

„Асад щеше да бъде свален, Дамаск превзет, а ИД фактически би се легитимирала не просто като псевдодържава, но и би поела контрола върху цяла Сирия. Успешните действия на руските ВКС осигуриха стабилизация на ситуацията", - заяви той.

По молба на легитимните сирийски власти Русия е започнала своята антитерористическа операция в Сирия през 2015 година. От своя страна САЩ не са получавали разрешение за провеждане на бойни действия на територията на арабската република. През ноември по време на преговорите със Асад в Сочи - Путин заяви за голяма вероятност за скорошното приключване на антитерористичната операция на Русия в Сирия. По думите му под контрола на правителствените войски вече се намират 98% от територията на страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.