• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Путин: В Русия никога не е имало държавна подкрепа на допинга

Путин: В Русия никога не е имало държавна подкрепа на допинга

/КРОСС/"В Русия никога не е имало, няма и никога няма да има, надявам се никаква държавна система за подкрепа на допинга. Напротив - ще има само борба с допинга". Това заяви президентът на страната Владимир Путин в Красноярск, където посети спортните обекти, на които ще се проведе зимната универсиада през 2019 г.

"Не приемаме претенциите за това, че на някои от пробите имало драскотини. Когато предавахме тези проби, нямаше никакви забележки. Ако е имало, те трябваше да бъдат отбелязане в съответните протоколи. Такова нещо нямаше. След това тези проби са съхранявани някъде и ние не носим отговорност за това съхранение", добави Путин.

Същевременно Путин призна, че досегашната система в Русия се е провалила. "Досегашната руска система за допинг контрол не сработи. Това трябва да се каже директно и да се признае. Много разчитам, че Следственият комитет ще доведе до край разследването за допинга в нашия спорт и ще обяви всички, които са виновни за настоящата ситуация", допълни президентът.

"Както знаете, създаваме нова система за борба с допинга. Тя ще се оглавява от независима организация, както в много страни по света. Лабораторията ще бъде в Московския държавен университет, ще помогнем да бъде съоръжена със съвременна техника, с оборудване и кадри. Надявам се, че там няма да има никакви крадци, които сами организират допингови програми, а после бягат зад граница", каза още Путин, намеквайки за бившия шеф на Московската лаборатория Григорий Родченков, който емигрира в САЩ и обвини Русия в държавно контролирана система за допингиране и избягване на допинговия контрол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петър

Хе хе! Тоя откога го раздава комик?

01.03.2017 22:27:56

Мао

В Крим никога не са влизали руски войски , това заяви Путин 2014 г. , след две години си призна и награди участващите в нахлуването на полуострова военни , така че не вярваме на лъжливото овчарче .

01.03.2017 19:29:51

Анонимен

ами вярва щото официално от свет.антидопингова агенция вчера съобщиха че доклада на някой си Макларън /съдържащ данни на една жена в трамвая каза/ -няма нито едно доказателство.Нещо повече -миналата година от изършените 25 000 допинг проби на руски спортисти -положителните са 0,6% -два пъти по малко отколкото в която и да е друга страна.

01.03.2017 16:49:11

Анонимен

С тая физиономия руското джудже ама никак не ми прилича на лъжец. Ама никак.Целият свят вярва на всяка негова дума.Дребният наркоман е много честен и почтен.

01.03.2017 16:07:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.