• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Един студент на автосалона в Женева

Един студент на автосалона в Женева

/КРОСС/ Стоян Досев е второкурсник. Учи в Техническия университет - филиал Пловдив. Специалността му е „Транспортна техника и технологии", а мечтата му - да участва в разработката и производството на съвременни автомобили. И още във втори курс направи първата си крачка към своите мечти. Крачката му се оказа голяма, защото го отведе на тазгодишния автосалон в Женева, Швейцария. Там бъдещият инженер представяше спортния автомобил SIN R1.Доверие във възможностите му да представи супер автомобила, произвеждан в Русе, му гласува фирмата SIN Cars International , за която Стоян Досев работи отскоро. „Моите състуденти още не знаят с какво се занимавам, ще ги запозная за първи път днес в Деня на специалността „Транспортна техника и технологии" и ще им представя автомобилите SIN R1. Мисля, че ще се впечатлят от качествата на автомобила и от факта, че го сглобяваме у нас. Този автомобил е поръчков и се изработва от 2 до 6 месеца. Конкурентното предимство на SIN R1 спрямо другите спортни автомобили е съотношението на цената към максималната скорост, ускорението и поведението на пътя. В края на втори курс започвам да разбирам ползата от познанията, които натрупвам. Сега очаквам с нетърпение да започнем да учим предмети с по-голяма практическа насоченост." - разказа Стоян Досев.
Пред своите състуденти и преподаватели второкурсникът представя спортния автомобил с впечатляващи цифри:
Базовият модел Sin R1 450 е с работен обем на двигателя 6.2 l и мощност 450к.с. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9сек., като достига максимална скорост по-голяма от 300км/ч.
По-мощният Sin R1 650 е със същия обем на двигателя от 6.2 l, мощността му обаче е 650к.с. Той ускорява от 0 до 100 за 3.4сек., а максималната му скорост надвишава 350км/ч
Версия хибрид е с 550к.с. и електромотор с 120к.с. Ускорява до 100 км/ч за 3.5сек. И максимална скорост над 300kм/ч
Автомобилите са с изцяло карбоново купе, произведено в България. То прави автомобилите изключително леки. Двигателят е от Chevrolette Corvette 6.2l ,а скоростната кутия от Lamborghini Gallardo (ръчна скоростна кутия).

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.