• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Симеон Славчев: Неодoпустимо е около Ротондата в сърцето на София да не се почиства

Симеон Славчев: Неодoпустимо е около Ротондата в сърцето на София да не се почиства

/КРОСС/ От години районът около Храма-ротонда „Св.Георги” в центъра на София е силно замърсен. „Ротондата е най-старият архитектурен паметник в София и единствената запазена до покрив постройка в града, датираща от Римската империя.

Недопустимо е храмът, както и руините зад него, да бъдат заобиколени от търкалящи се по земята фасове, празни бутилки и опаковки от храна.”

                                             

Това коментира общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев. Тази тема е засегната и в един от сигналите до инициативата „София: Моят град”. Тя цели гражданите да подават сигнали за нередности, които да бъдат поставяни за решаване в Столичния общински съвет.

                                          

Ротондата се намира на специфично място – в двора на Президентството, където ежедневно минават много столичани, гости на града и туристи. През времето въпросът за почистването е бил предмет на обсъждане между Българската православна църква, държавата и Столична община. В крайна сметка липсата на решение води и до това районът да не е почистен.

                                             

След проведена проверка на място, Славчев се срещна с отец Ангел Ангелов - протосингел на Софийска света митрополия и предстоятел на храм "Св. София”. Отец Ангел потвърди, че има воля за диалог и желание за решаването на проблема от страна на Българската православна църква.

                                              

                                                                         

Общинският съветник разговаря и с администрацията на Президентството, откъдето също предстои да получи отговор по темата.

                                     

„Проблемът ще бъде поставен за решение и в Столичния общински съвет и очаквам веднъж завинаги да се реши въпроса и с почистването около Ротондата”, заяви Симеон Славчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.