• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Инж. Симеон Славчев: Водата е национална сигурност, трябва ли да е в ръцете на концесионери

Инж. Симеон Славчев: Водата е национална сигурност, трябва ли да е в ръцете на концесионери

/КРОСС/ "Измина почти една година, откакто КЕВР направи проверка в "Софийска вода" по искане на Столична община, но и до ден днешен комисията не е представила резултатите". Това заяви пред телевизия BIT общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" инж. Симеон Славчев, който е и зам.-председател на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС.

"През 2016 Столична община поиска от КЕВР да направи проверка в Софийска вода за фактурираните количества вода, услугите, регистрираните аварии, справка на договори с изпълнители и подизпълнители, както и справка на всички направени разходи. До момента такава информация в Столична община не е постъпила. Данните от проверката трябваше да покажат дали повишаването на цената на водата в София с 18% е обосновано. В тази връзка продължавам да твърдя, че повишаването на цената на водата е икономически необосновано, след като липсват данните от проверката в Софийска вода", допълни инж. Славчев.

Проблемът с цената на водата и загубите по трасето е много комплексен и затова трябва да се помисли и за промяна в Закона за енергетиката, където са разписани правомощията на държавния регулатор, защото КЕВР и концесионерът Софийска вода си прехвърлят топката и всички ние като граждани плащаме за това, заяви инж. Славчев.

"Водата е не само национално богатство, а и национална сигурност и трябва да се помисли дали трябва да е в ръцете на концесионери", заяви инж. Симеон Славчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.