• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Маргарита Михнева: Кръвожадното продава

Маргарита Михнева: Кръвожадното продава

/КРОСС/ "Това се казва кръвожадна журналистика - да покажеш някое събитие по най-реалистичния начин, със снимки и така нататък. Аз съм против тази журналистика, защото това е една мързелива журналистика." Това каза в предаването на Нова телевизия, „Часът на Милен Цветков" журналистката Маргарита Михнева, коментирайки последните два случая със стрелеца от Лясковец и провалената полицейска операция по задържането му и последния случай с убийството на малката Александра в Поморие.

"Кръвожадното продава, то е ефектно и затова се показва и пише в медиите. Това са болезнените проблеми на нашето общество", допълни тя.

"Тези два случая показаха тъканта на нашето общество и проблемите от които то боледува. Тепърва ще излизат подобни случаи", смята Михнева.

"Всеки един такъв случай трябва да бъде показван и да се разследват причините и защо се е стигнало до него, за да си вземем поуки и повече да не допускаме такива случаи, заяви тя." Това каза от своя страна Мария Стоянова, член на СЕМ.

"Показваните теми показват проблемите, които владеят нашето общество. Дали обаче всяка подробност в отделните случаи помагат, за да стигнем до дъното и до причините за всеки случай", запита тя.

"Регулацията на медиите в България е под всякаква критика. Всички медии електронни и печатни публикуват каквото си искат без да спазват каквато и да е мярка. Крайно време е освен закон за радио и телевизия да има и закон за печатните медии." Това каза от своя страна журналистката Цвета Кирилова.

"Навлиза се в личното пространство по един вулгарен и циничен начин. Нищо чудно в скоро време ще дадат погребението на някой човек и фоторепортерът, който го снима ще влезе в гроба на дадения починал - до там се стига в циничността в днешно време. Ненормално и нездравословно е да се показват гротескни кадри по различните случаи - с какво помагат подобни кадри и какво биха научили обществата", запита Цвета Кирилова.

"Нещата, които трябва да влизат в медиите и да се показват, трябва да са свързани с обществено значими събития и личности." Това каза от своя страна Цветан Томчев, фоторепортер.

"Ако не беше показан трупа на Луканов, щеше и до ден днешен да шестват легенди, че той все още е жив", даде пример той.

"Журналистите трябва да се ровят по различните случаи, за да не бъдат те забравени и отговорните органи да си вършат работата по тях", добави Томчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.