• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Пътнически самолет се разби в Иран, 66 души загинаха

Пътнически самолет се разби в Иран, 66 души загинаха

/КРОСС/ Само седмица след трагедията край Москва, където след самолетна катастрофа загинаха 71 души, сега пътнически аероплан падна и в Иран.

Инцидентът стана по време на вътрешен полет между столицата Техеран и град Ясудж на Iran Aseman Airlines. Инцидентът е станал в района на град Семиром, в провинция Исфахан, като е паднал в планините Загрос.

„Самолетът се разби в района Семиром и всички спешни служби са известени. Самолетът е превозвал между 50 и 60 пътници", съобщи началникът на иранските служби за бързо реагиране Пир Хосеин Куливан.

Агенция ISNA обаче обяви, че точният брой на хората е 66 и всички те са загинали, с което бе опровергана информация от по-рано, че може да има оцелели.

„След като претърсихме района, за жалост открихме, че всичките пътници са загинали", съобщи Мохамад Табатабай, директор на отдел „Връзки с обществеността" на Aseman Airlines. 

Машината е паднала в изключително труднодостъпен район. Очевидци са видели как аеропланът се опитва да извърши извънредно кацане в селски район.

Самолетът е ATR 72-500 - пътнически витлов самолет френско производство, предназначен за вътрешни полети и изпълняващ курс между Техеран и Ясудж.

Самолетът е изчезнал от радарите 50 минути след началото на полета. Лайнерът се е врязал в хребета Дена в планините Загрос, разясниха малко по-късно иранските власти.

Разстоянието между столицата и крайната дестинация е 556 км, които обичайно се преминават за час и половина от самолета.

Иранските медии съобщават, че командирът на разбилия се самолет през 2013 г. успява да приземи самолет с отказал двигател.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.